Njemačka legenda iskreno o Toniju Kroosu: "Odmah je trebao pod tuš"

.
Dietmar Hamann nema dileme

 

Toni Kroos je utakmicom protiv Španije i ispadanjem Njemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva završio karijeru, a mnogi smatraju da ju je trebao završiti crvenim kartonom već na startu utakmice. Jedan od njih je i Dietmar Hamann.

Prije tri dana je fudbalska reprezentacija Njemačke završila svoj nastup na Evropskom prvenstvu koje se igra upravo u Njemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine.

U prvoj utakmici četvrtfinala bolja od Elfa bila je selekcija Španije koja je slavila s 2:1 nakon 120 minuta igre.

Olmo je u 51. minuti zabio za vodstvo Španije, Wirtz u 89. odvodi meč u produžetke, da bi Merino u 119. minuti zabio za pobjedu Španije.

Španija je u ovoj utakmici već u šestoj minuti ostala bez Pedrija koji se povrijedio nakon jednog starta Tonija Kroosa.

Upravo tada je u igru ušao Dani Olmo koji je do kraja utakmice postigao gol i upisao asistenciju, te tako odveo Španiju u polufinale takmičenja.

Zbog starta Tonija Kroosa nad Pedrijem, mnogi smatraju da je njemački veznjak trebao biti isključen, a jedan od njih je i legendarni njemački fudbaler, Dietmar Hamann, koji je spomenuo i kasniji start nad Lamineom Yamalom.

"Istina je da je Kroos napravio veoma ozbiljan faul nad Pedrijem, koji se ozbiljno povrijedio. Manje od minute kasnije, nagazio je Laminea Yamala. Trebao je biti pod tušem nakon toga", rekao je iskreno Hamann.

Izvinjenje Tonija Kroosa

Ako je Pedriju neka utjeha, Toni Kroos mu se 24 sata nakon utakmice izvinio putem društvenih mreža.

"Veoma mi je važno da se izvinim Pedriju i poželim mu brz oporavak! Nije mi bila namjera da ga povrijedim.

Brz oporavak i sve najbolje. Ti si sjajan igrač", poručio je Toni Kroos na svom zvaničnom Instagram profilu.Marc Cucurella vjeruje sudijama

Inače, na ovoj utakmici viđena je još jedna sporna situacija i to u produžecima gdje je Cucurella rukom blokirao jedan šut Musiale, ali za to Njemačka nije dobila penal.

Upravo je Cucurella jučer na press konferenciji spomenuo Tonija Kroosa i istakao kako bi se i Španci mogli žaliti zbog njegovih startova.

"Ja se ne miješam, poštujem šta sudije kažu. Razumijem sumnje. I možemo se i mi žaliti da je Toni Kroos mogao biti isključen", istakao je fudbaler Chelseaja.

Španiju devetog jula od 21:00 u Minhenu očekuje polufinalni duel protiv selekcije Francuske koja je na penale izbacila Portugal.

U drugom polufinalu sastati će se Engleska i Nizozemska, a ta utakmica igra se desetog jula od 21 sat u Dortmundu.

Veliko finale zakazano je za 14. juni u Berlinu i ostaje da vidimo koja dva tima će se u direktnom okršaju boriti za naslov prvaka Evrope koji je branila Italija.