Nevjerica u Manchesteru: Najbolji igrač napušta City?

.
Zvijezda Manchester Cityja, Kevin De Bruyne, navodno želi preći u Al-Ittihad nakon što je izrazio želju da se preseli u Saudijsku Arabiju.

Belgijski playmaker ima još samo godinu dana do isteka ugovora na stadionu Etihad. Već je bio povezan s nekoliko unosnih transfera, uključujući i one u Saudijsku Arabiju. Čini se da će Bliski Istok biti sljedeća destinacija za De Bruynea nakon što završi svoj mandat u Manchester Cityju. Prema izvještajima iz Italije, 33-godišnjak je postigao dogovor o ličnim uvjetima s Al-Ittihadom.

 

Razgovori između saudijskih prvaka i Manchester Cityja o naknadi su u toku. Ako sve bude išlo po planu, De Bruyne će napustiti Premier ligu godinu dana prije isteka ugovora.

Ovaj potez dolazi nakon što je veznjak priznao da bi bio otvoren za istraživanje ponuda Saudijske Arabije u kasnijim fazama svoje karijere. Prošlog mjeseca je izjavio: "U mojim godinama morate biti otvoreni za sve. Govorite o nevjerovatnim svotama novca u onome što bi moglo biti kraj moje karijere.

"Ponekad morate razmisliti o tome. Ako igram tamo [Saudijska Arabija] dvije godine, moći ću zaraditi nevjerovatnu količinu novca. Prije toga sam morao igrati fudbal 15 godina", kazao je De Bruyne.

 

Foto: Arhiv