NENADOKNADIV GUBITAK City ostaje bez "glave i repa"? De Bruyne odlazi, a mijenja ga skuplji i nedokazani igrač

g
Manchester City je već krenuo u potragu za zamjenom za najvažnijeg igrača posljednjih godina, nenadoknadivog playmakera Kevina De Bruynea, koji je sve bliži prelasku u Saudijsku Arabiju.

 

De Bruyneu, koji je godinama bio pravi "motor" igre Manchester Cityja, ima još samo godinu dana ugovora i kako je njegova budućnst u Cityju pod velikim znakom pitanja, Saudijci su se uključili u priču i žele ga već do kraja ljeta vidjeti u svojoj kvalitetom skromnoj ligi.

Novi klub Kevina De Bruynea vrlo lako mogao bi biti Al-Ittihad, a i sam belgijanski mađioničar prošlog mjeseca je priznao kako bi mogao doći u iskušenje napuštanja Cityja zbog sjajne finansijske ponude iz Saudijske Arabije.

Potvrda mogućeg razlaza s De Bruyneom je današnja vijest iz Engleske, a koja navodi da je City već krenuo u traženje njegove zamjene. U pitanju je visoko cijenjeni ofanzivac Crystal Palacea Eberechi Eze.

Eze iza sebe ima tri nastupa na Evropskom prvenstvu za reprezentaciju Engleske s kojom je osvojio evropsko srebro. Prošle sezone se nametnuo u ključnog igrača londonskih Orlova i čini se da je ovo ljeto prekretnica za transfer u veći klub, što donosi i bolju karijeru.

Ovaj krilni ofanzivac, ali koji može igrati i na poziciji playmakera, ima otkupnu klauzulu od 60 miliona funti, odnosno 71 milion eura, što Građanima Pepa Guardiole nikada nije bio problem "iskeširati".

Eze je dugo bio na radaru Arsenala i Tottenhama, ali bi i ovom 26-godišnjaku sigurno bio veći imperativ da zaigra za najbolji tim Engleske, vođen najboljim trenerom današnjice i tim koji se iz godine u godinu bori za najveće trofeje u evropskom nogometu.

Iako je Eze skuplja opcija u ovom trenutku zbog svojih godina, odlazak De Bruynea bi vjerovatno bio nenadoknadiv gubitak za Guardiolinu ekipu.

De Bruyne je u City došao davne 2015. godine, a s klubom je osvojio šest titula prvaka Engleske, Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, pet Liga kupova, dva FA Cupai dva Superkupa Engleske.