Navijači Reala saznali od čega je Džanan Musa odustao kada je produžio ugovor s Kraljevima

.
Više ne želi donositi ishitrene odluke kao prije

 

Real Madrid potvrdio je danas da Džanan Musa ostaje u kraljevskom klubu i naredne sezone, te je bh. reprezentativac napravio potez koji je oduševio navijače ovog tima.

Musa je u Real Madrid došao prije dvije godine nakon fantastične sezone u Breoganu, a prelazak u kraljevski klub ispostavio se kao najbolji mogući potez za našeg košarkaša.

Momak iz Bihaća s Realom je već u prvoj sezoni osvojio skoro sve što je mogao. Od dolaska u ovaj klub osvojio je već pet trofeja, a i na individualnom nivou je bio jedan od najboljih igrača Reala.

Zbog toga nije iznenađenje što su čelnici kluba uradili sve kako bi Musu zadržali u svojim redovima i naredne sezone.

Musa je u ugovoru s Real Madridom imao klauzulu koja mu je dozvoljavala da ovog ljeta napusti ekipu ukoliko dođe ponuda iz NBA lige u koju bh. košarkaš jednog dana sigurno želi da se vrati i pokaže svoj kvalitet.

Odličnim igrama u prethodnim sezonama Musa je skrenuo pažnju na sebe nekoliko klubova iz Amerike, ali na kraju su čelnici Real Madrida bili uporni u tome da bh. košarkaša zadrže u ovom klubu.

Musa i Real su još u februaru dogovorili načelno produženje ugovora, ali je klauzula da može ovog ljeta otići u NBA ligu na kraju bila sporna.

Međutim, kakvu ljubav Musa ima prema kraljevskom klubu pokazala je činjenica da je odlučio odustati od pomenute klauzule kada je ovo ljeto u pitanju, te više nema dileme da ćemo ga i naredne sezone gledati u dresu Reala.

Navijači Reala s oduševljenjem su dočekali vijest da će ponajbolji igrač ovog kluba ostati u Madridu i u narednoj sezoni, a također nije otpisana mogućnost da i naredne sezone produže saradnju.

Musa je tako odustao od opcije da ovog ljeta ide u NBA ligu jer naš 24-godišnji košarkaš ne želi donositi ishitrene odluke kao prije nekoliko godina kada je iz Cedevite prešao u Brooklyn Netse.


Međutim, s obzirom na kakvom nivou Musa igra u Real Madridu neće biti iznenađenje ukoliko narednog ljeta dobije ponudu iz NBA lige koju očekuje i koja će ispunjavati uslove koje on želi.

Musa je u prethodne dvije sezone s Realom osvojio dvije titule španskog Superkupa, te po jednu titulu u Euroligi, Endesa ligi i Kupu kralja. Također, bio je i MVP finalne serije Endesa lige u minuloj sezoni.

U domaćim takmičenjima po utakmici je u prosjeku bilježio 14.2 poena, 2.8 skokova i 2 asistencije. U Euroligi prosjek mu je 12.3 poena, 2.6 skokova i 2.2 asistencije po utakmici.