Modrić u kamp Reala stigao nasmijan, dočekao ga je hladan tuš od Arde Gulera, čeka ga nezapamćeno

.
Hrvat danas počeo novu sezonu

 

Luka Modrić je u subotu obavio ljekarski pregled te tako i zvanično počeo svoju vrlo vjerovatno posljednju sezonu u Real Madridu u kojoj će imati ulogu kakvu do sada nije imao u karijeri. 

Unazad posljednjih 20-ak godina Modrić kada je dolazio na pripreme bio je siguran u svoje mjesto u startnoj postavi, bez obzira u kojem je klubu igrao.

Međutim, sada se situacija promijenila. Na ruku Modriću ne ide ni iznenađajući potez Guler koji će hrvatskom veznjaku dodatno zakomplikovati status u timu.

Modrić je drugi dio sezone 2023/24 izgubio mjesto startera u Realu, a kako sada stvari stoje i u novoj takmičarskoj godini ga čeka uglavnom grijanje klupe.

Vjerovatno se i sam Modrić ne sjeća kada je ušao u novu sezonu svjestan da nema zagarantovano mjesto u startnoj postavi. To je ovaj put slučaj u Real Madridu.

Carlo Ancelotti namjerava igrati sa trojicom veznjaka nakon dovođenja Kyliana Mbappea u napad, dok će Federico Valverde biti prekomandovan u srce veznog reda.

Preostala dva mjesta su rezervisana za Aureliena Tchouamenija te Judea Bellinghama, dok je tu i Eduardo Camavinga. Dakle, odlaskom Tonija Kroosa se za Modrića i nije previše toga promijenilo.

Da stvar bude gora po Hrvata Guler je odlučio da prekine svoj odmor te se vrati sedam dana ranije kako bi što spremnije ušao u novu sezonu te nadoknadio propušteno.

Mladi Turčin je prošle sezone uglavnom bio van stroja zbog fizičkih problema ili je priliku za igru dobijao na kašičicu dok sada želi biti starter.

Nakon odlično evropskog prvenstva Guler je odlučan u namjeri da pokaže svoj kvalitet i u Real Madridu te smatra da može igrati u startnoj postavi.

Iako nije bio obavezan Guler je odlučio doći na pripreme sedam dana ranije, trenirati jedno vrijeme u Madridu te zatim s ostatkom tima otputovati na turneju u SAD.

Sve to definitivno ne pogoduje koji kako zbog konkurencije tako i zbog vrlo izvjesne promjene taktike čeka još manja minutaža nego prošle sezone.