Mlađi sin LeBrona Jamesa je mašina u najavi - Let Brycea mnoge podsjeća na Kralja

.
Bryce James ima samo 17

 

LeBron James jedan je od najboljih košarkaša svih vremena. Zvijezda Los Angeles Lakersa u 40. godini još uvijek je zaista prava mašina, a uskoro će u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta dobiti nasljednike. Bronny (19) bi već od naredne sezone mogao zaigrati u NBA, no mnogo veća karijera predviđa se 17-godišnjem Bryceu.

Već više od dvije decenije LeBron James dominira NBA ligom. LBJ je u ligu stigao 2003. godine direktno iz srednje škole kao prvi pik Cleveland Cavaliersa i s 18 godina je dobio franšizu u ruke.

Sve ostalo s LeBronom je historija. Postao je James jedan od najboljih košarkaša ikad, najbolji je strijelac NBA lige svih vremena, a karijera mu još traje iako će u decembru proslaviti svoj 40. rođendan.

'King James' će u NBA dočekati starijeg sina Bronnyja. Očekuje se da će 19-godišnjak biti odabran na draftu ove godine ili barem potpisan od nekog tima, možda čak i od strane Los Angeles Lakersa.

LeBronova želja je da zaigra sa sinom u ligi, no s obzirom na to kako izgleda i kako je fizički spreman, lako bi se moglo desiti da dočeka i mlađeg sina Brycea.

Ovaj 17-godišnjak pokazuje izuzetan talent. Član je Sierra Canyon srednje škole i tamo je zaista fenomenalan.

Nedavni snimak zakucavanja kojeg je napravio rasplamsalo je maštu mnogih ljubitelja košarke. Svi u njemu vide LeBrona i ogroman potencijal.

"Očevi geni se lagano ispoljavaju", komentar je jednog od košarkaških fanova na društvenim mrežama.

Mnogi su uvjereni da će Bryce vrlo brzo igrati NBA košarku. Tu je nevjerovatan talent, atleticizam, a postoji i velika želja za radom, iako se radi o sinu jednog od najbogatijih sportista svijeta koji može imati sve što poželi.

Bryce očigledno namjerava napraviti svoju priču u NBA ligi. Ima maksimalnu podršku od oca i majke Savannah i vidjet ćemo hoće li LBJ dočekati i drugog sina u NBA ligi.

Šanse za to su male jer ipak će LeBron uskoro napuniti 40. godina. Međutim, fizički je James prava zvijer i takvo nešto nije nemoguće.

Bryce James je visok 198 centimetara, igra na poziciji šutera, a trenutno na stolu ima ponude univerziteta Duquesne i Ohio State.

Postoji interes i univerziteta Južna Kalifornija (USC). Zvanične ponude još nema, ali ako se ona desi, vjerovatno će to biti izbor mladog Jamesa za budućnost.

(Foto: Instagram / Bryce James)