McGregorova oklada je najluđa moguća: Odabrao je najboljeg strijelca Eura i uložio pravo bogatstvo

,
Taj čovjek je stvarno hrabar

 

Irski MMA borac veliki je ljubitelj fudbala i kao takav svakodnevno od 14. juna prati utakmice Evropskog prvenstva u Njemačkoj, iako tamo nema njegove Republike Irske. Ima Conor svoje favorite, a naročito ima igrače koje voli da gleda.

Iza nas je prvi krug Eura, danas počinje drugi i već smo mogli vidjeti sjajne mečeve i puno uzbuđenja na turniru u Njemačkoj. Favoriti za sada sigurni, slavili su i Englezi, Španci, Francuzi, Nijemci, Nizozemci...

Bilo je jasno i iznenađenja, pa je tako Rumunija očitala lekciju Ukrajini (3:0), Slovaci dobili Belgiju (1:0), dok su Portugalci teškom mukom i nakon preokreta savladali Čese (2:1). U toj utakmici, koja je odigrana sinoć, nastupao je i Cristiano Ronaldo.

Iako u poznim igračkim godinama, napadač saudijskog Al-Nassra i dalje predvodi svoj nacionalni tim. Nije jučer postigao gol, ali je bio sjajan tokom cijelog meča, a njegovim se golovima najviše raduje Conor McGregor.

Slavni irski borac okladio se na najboljeg strijelca na Euru i izabrao - Ronalda. Uložio je 60.000 dolara uvjeren da će Portugalac na kraju zabiti anjviše golova.

Omjer oklade je 14:1, što znači da McGregor može osvojiti čak 840.000 dolara. Neki obožavatelji, međutim, nisu mislili da je to dobra ideja. “Najgora oklada ikada", napisao mu je jedan, a drugi piše da je "najbolje da si odmah dao taj novac nekome kome treba".

Ronaldo nije postigao gol, ali odigraće najmanje još dvije utakmice, protiv Turske u subotu od 18 sati i s Gruzijom 26. juna od 21 sat. Svakako se može očekivati prolaz Portugala, ali nisu baš svi uvjereni da bi CR mogao biti najbolji strijelac.

Inače, najveće šanse za najboljeg strijelca prije turnira davale su se Kylianu Mbappeu iz Francuske (5.50 kvota), potom Harryju Kaneu iz Engleske sa 6.50 kvotom. Treći je Ronaldo (13), pa Romelu Lukaku (17), onda slijede Jude Bellingham, Olivier Giroud, Phil Foden, Antoine Griezmann, Kai Havertz i Alvaro Morata.

Slična situacija je i po pitanju oklade "Ko će biti najbolji igrač na turniru?". A kada se govori konkretno o nacionalnim timovima, najveće šanse su se za osvajanje dale Englezima, potom Francuzima, pa Nijemcima, Portugalcima, Špancima, Italijanima, Belgijancima i Nizozemcima.

Hrvatska je tek na 10. mjestu sa kvotom 40. Ta je kvota naravno povećana sada kada su izabranici Zlatka Dalića doživjei poraz u prvom kolu od Španije rezultatom 3:0.

Khabiba pitali je li mogao usmrtiti Conora u oktagonu? "Obojica smo dobro znali..."

Borba Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora 2018. godine jedna je od najvećih u MMA historiji, a na kraju je Dagestanac dominantnim izdanjem slavio prekidom u četvrtoj rundi.

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor sreli su se 6. oktobra 2018. godine u Las Vegasu. Bio je to jedan od najvećih borilačkih događaja u povijesti i meč iz kojeg je The Eagle izašao kao pobjednik.

Od same objave meča McGregor je provocirao Khabiba. Vrijeđao mu je porodicu, vjeru, pravio je brojne gluposti, no Dagestanac mu je sve naplatio u oktagonu.

The Eagle je uništio Irca. Dominirao je kroz četiri runde i zatim je odlučio da ga završio neck crankom.

Za Khabiba je zbog silnih uvreda prema porodici i vjeri ovaj meč bio više od borbe. Mnogi su tvrdili da je lako mogao usmrititi Conora da je to htio.

Nakon šest godina legendarni borac je govorio o ovoj borbi. Jedno od pitanja bilo je da li je mogao usmrtiti Conora gušenjem u ringu.

"Obojica smo znali u šta ulazimo. Nije to bilo kao da ulici uhvatiš nekog i počneš ga daviti. Ispred mene je bio jedan od najboljih boraca svijeta, no nije to bila bitka za život i smrt."

"Da li bih ga usmrtio gušenjem? Ne. Mislim da ne bi umro od gušenja, ali sigurno da bi u jednom trenutku izgubio svijest", poručio je Khabib.

Naravno, Khabib nikad ne bi usmrtio čovjeka s namjerom bez obzira na sve što je The Notorious izgovorio prema njemu. To su bile istinske gadosti koje su mu na kraju skočile na nos i nakon ove borbe Irac više nije bio isti.