Manijaci krenuli u pomoć stradalim nakon poplava, prikupljanje potrepština do 17 sati

.
Navijači Željezničara danas su se organizovali ispred stadiona Grbavica i zajedno krenuli u humanu misiju - pomoći unesrećenima nakon razornih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

 

Kao što su najavili odmah nakon što se tragedija dogodila, Manijaci su se jutros organizovali i zaputili ka Općini Konjic gdje će pomoći nadležnim službama na poplavljenim područjima.

Manijaci, Horde zla, Red Army i brojne druge navijačke grupe odmah su se stavile na raspolaganje nadležnim službama i najavile prve konkretne korake. Dali su veliki doprinos u ublažavanju posljedica poplava koje su 2014. godine razorile BiH, a sada će ponovo biti prvi na braniku života.

Navijači Željezničara oglasili su se jutros saopćenjem na društvenim mrežama i naveli da još uvijek traje prikupljanje potrepština među kojima je skupljanje odjeće, obuće, pelena i stvari za bebe i higijenskih potrepština za ugrožene. Prikupljanje traje danas do 17 sati ispred stadiona Grbavica.

"Grupa se danas zaputila na područje Opštine Konjic gdje će pomoći nadležnim službama na poplavljenim područjima. Također, vrlo vjerovatno će i sutra biti organizovan odlazak na ugrožena mjesta, a u toku dana bit će objavljene sve informacije po tom pitanju. Napominjemo da će danas pored The Maniacs Shopa biti organizovano skupljanje odjeće, obuće, pelena i stvari za bebe i higijenskih potrepština za ugrožene u poplavama od 12:00 do 17:00 sati", navodi se u saopćenju grupe.

Istovremeno, a kako je sinoć najavljeno, traje i okupljanje članova Udruženja navijača FK Sarajevo Horde zla ispred stadiona Koševo, a Bordo navijači će oko 11 sati krenuti ka Jablanici.

Svaka pomoć u vidu pribora i alata kao što su lopate, rukavice i zalihe vode je dobrodošla", poručile su Horde zla sinoć.

Foto: The Maniacs


FOTO