Ma, kakav zdrav život: Nikola Jokić ne može da odoli hrani, 'uhvaćen' je u pekari dok sam sebe časti

.
Srpski košarkaš je čudo

 

Najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić poznat je kao čovjek koji živi maksimalno opušteno van parketa, pa ga često viđaju tamo gdje velike zvijezde ne zalaze. Nedavno je ulovljen u jednoj pekari u Somboru gdje se počastio hranom koju mnogi sportisti izbjegavaju.

Nikola Jokić je kupio ljubitelje košarke svojom nestvarnom igrom, ali i jednostavnošću van parketa.

Trostruki najkorisniji igrač NBA lige ovog ljeta je dobar dio slobodnog vremena posvetio reprezentaciju Srbije koju je vodio do bronze na Olimpijskim igrama u Parizu, a ostatak vremena je proveo u rodnom Somboru.

Poznato je da Nikola ne vodi previše računa o tome šta jede. Maksimalno je opušten kada je hrana u pitanju, a dokaz tome je i scena iz jedne pekare u njegovom gradu.

Dvije srednjoškolke su 'uhvatile' Jokića na djelu. Nisu mogle vjerovati da je najbolji košarkaš svijeta ispred njih i otkrile su čime se počastio u pekari.

"Bile smo oduševljene kada smo ga vidjele. Naravno da smo ga poznale, njega svako poznaje, a i ne možeš da ga ne zapaziš jer niko u Somboru nije tako visok. Kupio je burek, đevrek i jogurt", rekla je jedna od učenica za Večernje novosti.

Jokić nikada nije krio da voli da se opusti. Nikada nije obraćao pažnju na ono što jede, no u sezoni je maksimalno spreman za izazove.

"Volio sam da jedem. Jeo sam sve, kolače, paprikaš...Pred svaku utakmicu pojedem nešto nezdravo", rekao je Jokić.

Nikola se tokom prošle sedmice pridružio Denver Nuggetsima. Pred njim je još jedna NBA sezona u kojoj će tim iz Colorada biti jedan od kandidata za titulu prvaka.

Jokić je 2023. godine odveo ovaj tim do historijske titule prvaka. Ambicije su ponovo velike, a s pravim Nikolom je sve moguće.

Srpska zvijezda ulazi u svoju 10. NBA sezonu. Trostruki najkorisniji igrač lige na prosjeku je od 20.9 poena, 10.7 skokova i gotovo sedam asistencija po utakmici.

Dario Šarić očaran Jokićem

Dario Šarić od ove sezone bit će saigrač Nikole Jokića u Denver Nuggetsima.

Hrvatski košarkaš se dobro zabavlja s Jokićem na početku trening kampa, a američki novinari su ga pitali je li ga Nikola iznenadio nekim dodavanjem?

"Jeste, ali ja sam ga čuvao", rekao je Šarić kroz osmijeh.Tokom sezone bismo Šarića i Jokića mogli često gledati zajedno na parketu. Bit će to definitivno zanimljivo vidjeti.

Šarić je prethodne sezone igrao za Golden State Warriorse, a tokom karijere nastupao je za 76erse, Timberwolvese, Sunse i Thunder.

Foto - Društvene mreže