Luka Modrić stiže u Mostar 15. jula: Grad ima posebno mjesto u mom srcu

.
Modrić će doći na premijeru dokumentarnog filma „Hrvatski športski klub Zrinjski – Priča o ponosu“

Jedan od najboljih veznjaka ovog stoljeća Luka Modrić vratit će se nakon 20 godina u Mostar, gdje je napravio neke od najbitnijih koraka igrajući za Zrinjski.

 

Modrić će doći na premijeru dokumentarnog filma „Hrvatski športski klub Zrinjski – Priča o ponosu“ koji će biti prikazan 15. jula Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.
 

Prema riječima reditelja i scenariste filma Dragana Komadine, ovaj dokumentarac govori o okolnostima osnivanja, djelovanja i nasilnog gašenja Zrinjskog 1945. godine, kao i o motivima za njegovu obnovu početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.

U filmu, među ostalima, govore: Franjo Džidić, Ivan Ćurković, Jadran Ćela Topić, Blaž Baka Slišković i Luka Modrić, a upravo će Modrić uveličati mostarsku premijeru.

- Zrinjski kao klub i Mostar kao grad imaju posebno mjesto u mom srcu jer sam tu napravio svoje prve seniorske korake. Sjećanja na to razdoblje su fenomenalna. Ako me pamćenje dobro služi, zabio sam osam golova u dvadeset i nešto utakmica, što mislim da nije loša statistika. Ta prva godina u Mostaru mi je stvarno puno pomogla u daljoj karijeri - kazao je Modrić.

Prema riječima hrvatskog veznjaka, od te 2004. godine Zrinjski je napravio veliki iskorak.

- Od tog vremena klub je narastao, igra se Evropa, osvojene su neke titule i jako sam sretan zbog tih rezultata i uspjeha - dodao je Modrić.

Luka Modrić je 2003. godine stigao u Zrinjski kao posuđeni igrač zagrebačkog Dinama. Po povratku u redove "Modrih" postao je jedan od ključnih igrača nakon čega je potpisao za Totenhem 2008. godine, odakle je 2012. prešao u madridski Real, a ostalo je historija.