Luka Modrić je pristao na sve kako bi ostao u Realu - Plata mu je od danas znatno manja

.
Silno je želio ostati

 

Luka Modrić potpisao je novi ugovor s Real Madridom. Slavni Hrvat će u kraljevskom klubu ostati do ljeta naredne godine kada će se saradnja okončati. Modrić je za novi ugovor pristao na drastično smanjenje primanja.

Luka Modrić potpisao je danas novi ugovor s madridskim Realom. 38-godišnjak će još godinu dana nositi dres kraljevskog kluba u čijim je redovima od 2012. godine.

Legenda hrvatskog fudbala pristala je na sve kako bi ostala u Realu. Posebno se to odnosi na platu koja je drastično manja u odnosu na prethodnih nekoliko godina.

Modrić je godinama unazad imao godišnji bruto ugovor od 21.8 miliona eura. Sada je ta cifra znatno manja i Luki će pripasti 10.4 miliona eura bruto za narednu sezonu.

Identične ugovore imaju igrači poput Danija Carvajala i Ferlanda Mendyja, a interesantno je svakako da je legenda hrvatskog fudbala odbila mnogo veće ugovore koji je je imao na stolu.

Tražili su Luku klubovi iz Saudijske Arabije. Nuđene su nenormalne cifre, no Modrić je samo mislio o ostanku u Madridu i to je na kraju i uspio napraviti.

Tako će legendarni veznjak s Kraljevima plesati barem još jedno ljeto, a vjerovatni razlaz uslijedit će 30. juna 2025. godine.

Modrić je u proteklih 12 godina stekao status apsolutne legende Reala. Osvojio je sve što se moglo osvojiti, a 2018. godine je postao najbolji fudbaler svijeta.

Za madridskog velikana Modrić je odigrao 534 utakmice i ima učinak od 39 pogodaka i 86 asistencija.

Modrić neće imati previše prostora za igru

Luka Modrić po najavama iz Španije neće imati previše prostora za igru u narednoj sezoni.

Carlo Ancelotti je u razgovoru s Lukom bio iskren. Neće mu biti u prvom planu u novoj sezoni jer želi šansu dati mlađim fudbalerima koji su budućnost kluba.

Bez obzira na to Hrvat je pristao ostati. On će se pokušati izboriti za minutažu baš kao što je to učinio u prošloj sezoni.

I tada je Modrić bio među 'otpisanim'. Ipak, napravio je sjajne stvari za Real Madrid na terenu, donio je neke važne bodove i potvrdio da je istinska klasa.

Vidjet ćemo hoće li se slična stvar ponoviti i u narednoj sezoni. Modrić je čovjek s ogromnim iskustvom i nema dileme da će svaki sekund na terenu biti od velike pomoći za druge igrače.