Luka Dončić je na ugovoru od 215 miliona, ali i za njega postoji preskup auto: "Vidjet ćemo za to"

.
Slovenac pazi na troškove

 

Jedna od najvećih zvijezda NBA lige Luka Dončić u svojoj kolekciji ima 13 nevjerovatnih automobila, ali za njega je san da vozi novog Bugattija. Međutim, ne želi ga kupiti jer mu je preskup.

Luka Dončić je pored košarke zaluđen automobilima. Čudesni Slovenac u svojoj kolekciji ima čak 13 automobila od kojih su neki zaista posebni.

Međutim, postoji automobil kojeg zvijezda Dallas Mavericksa ne želi kupiti iako je pod ugovorom od 215 miliona dolara. Novi Bugatti bez obzira na model mu je previše skup.

"Vidjet ćemo za taj. Cijena je od 1.7 do 18.7 miliona dolara", rekao je Dončić.

Pored Bugattija koji mu je želja, Dončiću je omiljen 'Brabus Rocket 1000'. Taj model je zansnovan na Mercedesu-AMG GT 63 modelu i ograničene je serije.

Također, Luka razmišlja da kolekciji automobila doda još jedan Lomborghini iako u kolekciji već ima Urus.

Vidjet ćemo hoće li se Luka na kraju ipak odlučiti i za kupovinu Bugattija. Neki modelu su veoma rijetki i posjeduju ih samo najbogatiji ljudi svijeta i malo se ko odluči izdvojiti milionski iznos za automobil.

Luka je veoma oprezan s novcem iako će do 2026. godine inkasirati iznos od 215 miliona dolara i ne želi tek tako razbacivati novac, iako mu je Bugatti san.

Luka Dončić će dobiti najveći ugovor u historiji NBA lige

Luka Dončić bi već naredne godine mogao potpisati najveći ugovor u historiji NBA lige. Vrijednost petogodišnjeg supermax ugovore je 346 miliona dolara.

Slovenac je zahvaljujući odličnim nastupima i ispunjavanju 'bonusa' u ugovoru stekao pravo da potpiše supermax ugovor koji bi važio od sezone 2026/2027.

 

Postoji mogućnost da cifra bude veća i da ugovor bude vrijedan 367.5 miliona dolara, a to će se desiti ako se salary cap Dallas Mavericksa poveća za 10 posto u ove dvije godine.

Ugovori NBA zvijezda sve su veći iz godine u godinu. Najveći ugovor trenutno ima Jayson Tatum sa 314 miliona dolara za pet godina.

Njegov saigrač iz Boston Celticsa Jaylen Brown za isti period inkasirat će 304 miliona dolara, a lista ogromnih ugovora je sve duža i duža, pa čak i prosječan igrač danas može zaraditi nerealne cifre.

Dončić će od 2025. godine vjerovatno biti na vrhu liste i vidjet ćemo hoće li staviti potpis na ugovor ili će se odlučiti na druge opcije.

Foto - Luka Dončić / Instagram