Košarkaška reprezentacije BiH u kolicima na pripremama u Bihaću

kosarka

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima u Bihaću je nastavila pripeme za nastup na Evropskom prvenstvu B-divizije. Naše reprezentativce u novouređenoj dvorani „Luke“ danas je posjetio gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić i poželio im sreću u susretima sa reprezentacijama Švicarske, Portugala, Slovenije i Hrvatske.

„Mi stojimo iza naših sportaša i nećemo propustiti nijednu priliku da im to pokažemo. Zaista mi je drago što smo u prilici da budemo domaćini njihovim pripremama i vjerujem da smo im osigurali dobre uvjete u kojima će trenirati i što kvalitetnije se pripremiti za predstojeće prvenstvo. Svakako, držimo im fige, a u uspjeh ne sumnjamo“, kazao je gradonačelnik Sedić.

„Ovo je 16. Europsko prvenstvo i zaista nam je čast biti domaćinima. Pripreme ćemo raditi ovdje u Bihaću uz jako dobre uvjete.  Imamo dobar odabir igrača i selekciju željnu napretka. Prognozirati ne volimo, ali znamo protivnike i naš kvalitet“, riječi su Alage Pašića, direktora reprezentacije BiH u košarci u kolicima. 

Prvu utakmicu naši košarkaši igraju 27. jula protiv selekcije Portugala. Evropsko prvenstvo B-divizije traje do 4. avgusta, kada je planirana finalna utakmica takmičenja. 


 

 

Foto:Grad Bihać