Komšije u nevjerici zbog načina na koji je Piksi reagovao nakon ispadanja Srbije sa Eura

.
"Učinili smo sve i ostavili dobar utisak. Nismo se obrukali na turniru, da nam se smiju i vrijeđaju"

 

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Orlovi su sinoć igrali meč posljednjeg kola grupne faze. Protivnik im je bila Danska, a susret je završen bez golova, što je značilo da je srbijanska selekcija na posljednjem mjestu grupe.

Nakon utakmice, svoje komentare dao je selektor Orlova Dragan Stojković Piksi. On je prvo govorio za RTS.

- Osjećanja su pomiješana. Žao mi je što nismo napravili korak dalje. S druge strane, ponosan sam na momke. Ne trebamo sakrivati glavu u pijesak. Istrčali su kilometre i kilometre. Borili su se. Bila je teška utakmica, 50-50 po svim parametrima. Učinili smo sve i ostavili dobar utisak. Nismo se obrukali na turniru, da nam se smiju i vrijeđaju. Prvu utakmicu smo odigrali baš dobro i zaslužili više od poraza. Kasnije su bile teške i specifične utakmice. Svaka je bila po prirodi teška. Momcima sve čestitke za zalaganje i trčanje. Pohvalio bih odbranu u posljednjih mjesec dana, popravili smo defanzivni blok, kazao je Piksi za RTS.

Već takve riječi izazvale su nevjericu i neslaganje kod mnogih u Srbiji, s obzirom da je veliki broj onih koji su nezadovoljni igrom i nastupom ove reprezentacije na Euru.

Nešto kasnije je Stojković stigao i na press-konferenciju, gdje je nastavio u istom duhu: 

- Nije smak svijeta, ne treba to tako gledati. Pokazali smo dobro lice. Nismo se obrukali na kraju krajeva. Veliki uspjeh za srpski fudbal je što smo došli ovdje i bili dio Eura poslije mnogo godina, to niko ne smije zaboraviti i podcjenjivati. Pokušavali, htjeli, željeli... Razočaranje je zbog neuspjeha, ali ne možemo reći da ništa nije bilo dobro, naveo je Piksi.

- Igrači imaju pohvale. Biti zajedno 25 dana, bez incidenta i ružne riječi, jeste veliki uspjeh. Tako se tim treba ponašati. Interes svih nas je da se zadrži pozitivna atmosfera i izvuku pouke. Žao mi je što nismo napravili taj mali korak, no nismo bili vreća za udaranje, kazao je, između ostalog, Stojković u svom obraćanju novinarima.