Kolašinac i Atalanta remizirali sa Seltikom, Brest iznenadio Bajer Leverkuzen

c

Fudbaleri Atalante remizirali su sa Seltikom rezultatom 0:0 u okviru 3. kola Lige prvaka.

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac, koji je igrao do 78. minute i saigrači su bili znatno dominantniji u ovom susretu, ali lopta tokom čitavog nije htjela u gol.

Doduše, mnogo zasluga za to idu golmanu Šmajhelu (Schmeichel), koji je zaključao prilaz golu. Atalanta je šutirala preko 20 puta na gol škotske ekipe, ali bi se danski golman uvijek našao na pravom mjestu i spriječio njihove pokušaje.

S druge strane, Seltik nije mnogo prijetio i izgleda da su nakon visokog poraza od Borusije Dortmund (7:1) u prošlom kolu, bili sasvim zadovoljni i bodom iz Bergama.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto nije imao puno posla u ovom susretu.

Atalanta nakon tri kola ima omjer od jedne pobjede i dva remija, dok je Seltik u tri kola upisao po pobjedu, remi i poraz.


U drugom meču Lige prvaka koji se igrao u istom terminu, fudbaleri Bresta su iznenadili Bajer Leverkuzen, a utakmica je završena bez pobjednika 1:1.

"Apotekari" su došli do vodstva u 24. minuti kada je Florijan Virc (Wirtz) pobjegao odbrani Bresta, a Hofman ga sjajno pronašao i ostavio mladom ofanzivcu lakši dio posla.

Međutim, ekipa sa zapada Francuske je pokazala da nije slučajno neporažena u dosadašnjem dijelu Lige prvaka.

U 39. minuti je nakon jedne visoke lopte, s ivice šesnaesterca Pier Les Melu (Pierre Lees Melou) sjajno je zahvatio i volej udarcem matirao golmana Kovara za poravnanje.

Obje ekipe su imale po nekoliko prilika u nastavku igre, ali je rezultat na kraju ostao 1:1.

Brest i Bajer Leverkuzen su i dalje neporaženi, te obje ekipe imaju po sedam bodova u dosadašnjem dijelu Lige prvaka.