Ko će reći "kraj": Da li je nezaustavljivi Cristiano Ronaldo najavio nastup na Svjetskom prvenstvu?

.
Cristiano Ronaldo nastupi oje za Portugal na šestom Evropskom prvenstvu u nizu, a čini se da još uvijek nije odlučio reći da je dosta. Mnogi smatraju da ćemo ga gledati i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, naročito nakon posljednje objave na Instagramu.

 

Fudbalska reprezentacija Portugala prije dva dana je završila nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Naime, prvak Evrope iz 2016. godine ispao je na penale od Francuske, nakon što je u 120 minuta igre bilo 0:0.

Mnogi su smatrali da je ta utakmica bila posljednja u dresu Portugala za Cristiana Ronalda, ali čini se da to nije tako.

Fudbaler Al-Nassra svojom posljednjom objavom na Instagramu nagovijestio je da će i u budućnosti nositi dres Portugala.

"Htjeli smo više. Zaslužili smo više. Za nas. Za svakog od vas. Za Portugal.

Zahvalni smo na svemu što ste nam dali i na svemu što smo do sada postigli.

Na terenu i van njega, siguran sam da će ovo sve biti nagrađeno i da će se sve nastaviti graditi. Zajedno", objavio je Cristiano Ronaldo.

Mnogi ovu objavu vide kao najavu nastupa na Svjetskom prvenstvu 2026. godine koje će se igrati u Kanadi, SAD-u i Meksiku, a to se može vidjeti i u komentarima gore priložene objave.

Do sada je Cristiano Ronaldo nastupio 212 puta za Portugal, te je postigao ukupno 130 golova.

Nije uspio postići pogodak na šestom EURO-u u nizu, ali je na pet nastupa u Njemačkoj upisao jednu asistenciju i to u 3:0 pobjedi protiv Turske u grupnoj fazi takmičenja.

S reprezentacijom Portugala je osim pomenutog Evropskog prvenstva osvojio i Ligu nacija, a ostaje da vidimo da li će još jednom pokušati doći do trofeja prvaka svijeta.

Ono što je sigurno, mada kod Ronalda očito ništa nije sigurno, jeste to da je ovo za njega bilo posljednje Evropsko prvenstvo, što je prije nekoliko dana i sam izjavio. 

"Ovo će biti moj poslednji EURO, sigurno... naravno", započeo je Ronaldo poslije utakmice protiv Slovenije u osmini finala, pa nastavio:

"Ali mene ovo ne dira, dirnut sam entuzijazamom. Žao mi je navijača. Uvijek ću dati sve od sebe za ovaj dres, bilo da mi nedostaje ili ne. I radit ću ovo cijeli život. Morate preuzeti odgovornost".

Foto: Facebook Cristiano Ronaldo

 

FOTO