Klub istupa iz domaćeg prvenstva, neće igrati ni pretkolo Konferencijske lige?

.
Teška sudbina zadesila je ukrajinski tim Dnipro-1. Kada je 2019. godine ugašen Dnipro, nekadašnji finalista Evropske lige, u međuvremenu je Dnipro-1 postao nezvanični nasljednik tog kluba.

 

Razvijao se i tokom posljednje tri sezone uspio izboriti Evropu. Prošle sezone bili su na četvrtom mjestu, te tako izborili drugo pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Rival im je mađarski Puskas, ali tri dana prije meča dolaze pomalo nevjerovatne vijesti. Dnipro 1 trenutno na raspolaganju ima samo tri fudbalera, a dvojica su na okupljanju sa svojim reprezentacijama.

Finansijsko stanje u klubu je itekako teško, klub je zatražio istupanje iz domaćeg prvenstva, te će odluka biti donesena već ove sedmice.

- Tim koji ne startuje u ligi svoje zemlje ne može igrati fudbal na međunarodnoj sceni. UEFA nije reagovala za vikend, a predpostavlja se da će već danas i tako isključiti Ukrajince - prenosi mađarski nemzetisport.hu.

Trener Dnipro-1 Juri Maksimov je kazao da vjeruje da će klub pronaći bar sedam fudbalera, koliko je potrebno da se izađe na teren i odigra meč.

Bila bi to neviđena bruka u svakom smislu i jasno je da ukrajinski tim će biti i kažnjen. Ukoliko Dnipro ne bude igrao, ekipa Puskas Akademije će direktno proći u treće pretkolo.

Foto: FB Dnipro-1

FOTO