Kćerka NBA legende (22) završila u invalidskim kolicima nakon odigrane nogometne utakmice

.
Trinity Rodman (22), kćerka legendarnog NBA košarkaša Dennisa Rodmana, napustila je nogometnu utakmicu svog Washington Spirita u invalidskim kolicima zbog velikog problema s leđima.

 

Trinity je jedna od najtalentovanijih američkih nogometašica i za razliku od svog oca, nije odabrala baviti se košarkom. Iako su joj tek 22 godine, već je upisala 46 nastupa za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, uključujući nastupe i na Olimpijskim igrama.

No, sinoć je dospjela u centar pažnje po velikom pehu koji je zadesio. Kćerka slavnog NBA košarkaša pretrpjela je intenzivan grč u leđima zbog čega je morala napustiti teren uz suze i u invalidskim kolicima.

Trinity Rodman se srušila na terenu u 75. minuti susreta nakon kontakta s protivničkom igračicom, a onda je bezuspješno pokušavala izaći s terena. Morali su reagovati doktori, koji su je uplakanu izveli s terena uz pomoć invalidskih kolica.

Nakon utakmice, trener njenog Washingtona Jonatan Giraldez je saopćio medijima kako je Trinity "osjetila nešto u leđima", da bi njen menadžer potvrdio kako je doživjela "intenzivan grč u leđima" zbog čega se nije mogla pomaknuti.

Uslijedit će detaljni testovi nakon što se nogometašica vrati u Washington, a ono što može brinuti fanove i porodicu, jeste njen historijat problema s leđima.

Inače, Trinity Rodman je jedna od najboljih nogometašica svijeta i nminovana je u izboru za Zlatnu loptu zajedno s Aitanom Bonmati, Sophijom Smith, Mallory Swanson, Alyssom Naeher i Lindsey Horan.

Foto: Twitter

 

FOTO

VIDEO