Kako su policijski propust i pas "napadač" izazvali višeminutni prekid na Koševu (VIDEO)

.
Publika na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sinoć je imala mnogo toga vidjeti na utakmici Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Slobode, a osim četiri pogotka, brojnih prekida zbog VAR-a i dosta uzbuđenja, dogodila se i jedna nesvakidašnja situacija.

 

Naime, na teren stadiona Koševa utrčao je policijski pas koji je bio bez brnjice te je izazvao višeminutni prekid.

Pas je pobjegao policajcu koji ga je bezuspješno više od dvije minute pokušavao uloviti kako bi se utakmica mogla nastaviti.

Nesvakidašnji događaj je izazvao očekivanu reakciju publike na stadionu, dok je na društvenim mrežama osim podsmijeha stiglo i dosta poruka kritike budući da pas nije imao brnjicu te nije pokazao nikakvu poslušnost svom "vlasniku".

Zabrinutost je utoliko bila veća i zbog toga što je ovo zapravo pas "napadač" koji je u službi policije prilikom suzbijanja masovnih nereda.

Na svu sreću, pas je samo trčao travnjakom i nije izazvao veće probleme.

Nakon višeminutnog prekida, sudija Antoni Bandić je dao znak za nastavak utakmice koja je okončana pobjedom Sarajeva rezultatom 3:1.

Gosti su u vodstvo stigli u 21. minuti golom Husejinovića iz penala, a na isti način izjednačio je Guliashvili u devetoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Preokret Sarajeva donio je Đorđević u 58. minuti, dok je konačnih 3:1 postavio Čataković u 69. još jednim golom iz penala.

Foto: FB FK Sarajevo

 

VIDEO

VIDEO