Jakirović blizu otkaza u Dinamu: Nekoliko imena se spominju kao mogući nasljednici

r
Dinamov brutalni poraz rezultatom 9:2 kod Bajerna u prvom kolu Lige prvaka vrlo vjerovatno bi mogao presuditi treneru Sergeju Jakiroviću

Dinamov brutalni poraz rezultatom 9:2 kod Bajerna u prvom kolu Lige prvaka vrlo vjerovatno bi mogao presuditi treneru Sergeju Jakiroviću (47), piše Index.hr.

 

 

Prema posljednjim informacijama, velike su šanse da bi mogao dobiti otkaz u Dinamu, a kao njegovi nasljednici već se spominju Nenad Bjelica (53) i Niko Kovač (52), koji su najveći favoriti. 

U nekim kombinacijama spominju se imena donedavnog trenera Rijeke Željka Sopića i Vedrana Ćorluke, koji trenutno radi kao asistent Zlatku Daliću u reprezentaciji Hrvatske.

 

Bjelica i Kovač su trenutno nezaposleni. Bjelica je posljednji posao imao u njemačkom Union Berlinu, koji je vodio od 27. novembra prošle godine do 6. maja. Dobio je otkaz nakon 22 utakmice. Bjelica je vodio Dinamo od 15. maja 2018. do 16. aprila 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je i imao zapažene evropske uspjehe. U karijeri je još vodio FC Karnten, Lustenau, WAC, Austriju Beč, Speciju, Leh, Osijek i Trabzonspor.

 

Niko Kovač je posljednji posao imao u njemačkom Volfsburgu. Tamo je radio do aprila ove godine, kada je dobio otkaz nakon 66 utakmica. U karijeri je vodio U-21 i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Ajntraht Frankfurt, Bajern i Monako. S Frankfurtom je osvojio njemački kup, a s Bajernom Bundesligu, Kup i Superkup.

 

 

Foto: Arhiva