"Isklesani" Ronaldo stigao u reprezentaciju, protiv Hrvatske ipak neće igrati

.
Zvijezda portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo sinoć se priključio nacionalnoj selekciji uoči nastupa na Evropskom prvenstvu.

 

Za razliku od ostalih nogometaša Portugala, Ronaldo je u društvu kolege iz Saudijske Arabije Rubena Nevesa posljednji stigao na okupljanje. Razlog je taj što mu je selektor Roberto Martinez dao odmor do petka.

Ronaldo i Neves imali su duži odmor zbog finala Kupa Saudijske Arabije kojeg su igrali nedavno (31. maj). Stoga, propustili su prvi pripremni duel protiv Finske, a neće ih biti ni večeras u duelu protiv Hrvatske.

"Ruben Neves i Cristiano Ronaldo stižu 7. juna. Svi igrači su imali sedam dana da se prilagode, pripreme za Evropsko prvenstvo i osvježe misli. Plan je da njih dvojica preskoče duel protiv Hrvatske, a onda igraju protiv Irske", rekao je selektor Martinez prije Ronaldovog dolaska na pripreme.

Ronaldo se sinoć i pojavio na okupljanju te objavio fotografiju na društvenim mrežama s kratkom porukom: "Misija Evropsko".

Inače, Portugal pred sobom ima još jednu prijateljsku utakmicu nakon današnjeg ogleda s Hrvatskom, a to je 11. juna protiv Irske u Aveiru. Nakon toga Portugalci s mnogo optimizma odlaze na kontinentalno takmičenje i tu će prvi duel igrati protiv Češke.

Duel Portugala i Hrvatske zakazan je za večeras od 18:45 na Nacionalnom stadionu u Lisabonu uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

FOTO