Imane Khelif herojski dočekana u Alžiru: Svi ti napadi daju poseban okus pobjedi (VIDEO)

.
Olimpijska bokserska prvakinja Imane Khelif doživjela je fantastičan doček u svom Alžiru nakon što je uz brojne kontroverze osvojila zlatnu medalju u Parizu.

 

Alžirska osvajačica zlatne medalje u boksu poluteške kategorije sinoć je stigla u glavni grad svoje zemlje zajedno s ostalim osvajačima medalje poput gimnastičarke Kaylije Nemour i trkača Djamela Sedjatija.

Doček je organizovao ministar sporta Abderrahmane Hammad, a do kraja sedmice trofejni alžirski olimpijci sastat će se i s predsjednikom Abdelmadjidom Tebbouneom.

Khelif je postala jedna od glavnih priča Olimpijskih igara u Parizu nakon što se njena rivalka Angela Carini povukla u prvoj minuti njihove borbe. Italijanka je u suzama poručila kako nikada nije dobila tako snažan udarac.

Javnost je nakon toga "eksplodirala", uključujući i brojne slavne osobe, dovodeći u pitanje njenu podobnost te su lažno tvrdili da je muškarac zbog viška testosterona.

"Osam godina ovo je bio moj san, a sada sam olimpijska prvakinja i osvajačica zlatne medalje. Svi ti napadi daju poseban okus mom uspjehu", rekla je Khelif pred okupljenim navijačima.

Podsjetimo, alžirska bokserka podnijela je tužbu pariskim vlastima poručivši da je bila žrtva online zlostavljanja.

Foto: Facebook


VIDEO