Gvardiol i Dinamo odmah "okupirali" Olma, ali komentar supruge Luisa Ibaneza je u centru pažnje

.
Stižu čestitke sa svih strana

 

Španija je sinoć u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu pobijedila Englesku sa 2:1, a ponovo je jedan od najboljih na terenu bio Dani Olmo. On je nakon meča objavio fotografiju s peharom, a u komentarima su se javili Joško Gvardiol i Dinamo, kao i supruga Luisa Ibaneza što je sve iznenadilo.

Crvena furija je briljirala na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i na kraju je zasluženo po četvrti put u historiji uspjela da postane prvak Evrope.

Španci su sinoć na prepunom Olimpijskom stadionu u Berlinu pobijedili Englesku sa 2:1, a junaci su bili Nico Williams i Mikel Oyarzabal koji su postigli pogotke za ovu selekciju.

Međutim, jedan od junaka bio je i Dani Olmo koji iza sebe ima nevjerovatan turnir na kojem je osvojio i nagradu najboljeg strijelca.

Olmo je u 90. minuti spasio Špance kada je Engleska nakon kornera imala fantastičnu priliku da poravna na 2:2, ali je nakon udarca jednog od igrača Engleske loptu s linije izbacio upravo Olmo.

Igrač Leipziga je briljirao na Evropskom prvenstvu i maksimalno je iskoristio šansu koju je dobio nakon što se povrijedio Pedri.

Španci su slavili do ranih jutarnjih sati i mnogi su se oglašavali na društvenim mrežama. To je uradio i Olmo koji je objavio fotografiju s peharom i nagradom koju je dobio jer je bio najbolji strijelac turnira.

Nakon toga krenula je lavina komentara navijača Španije koji su čestitali Olmu na sjajnoj igri, a oglasio se i Joško Gvardiol koji je nekadašnjem saigraču iz Dinama čestitao na osvojenom trofeju prvaka Evrope.

Pored Gvardiola reagovao je i zagrebački klub objavom na zvaničnoj stranici, a Dinamo se također oglasio i u komentarima Olmove objave.

No, ono što je bilo iznenađenje jeste da je komentar ostavila i supruga Luisa Ibaneza, Matea, koja je također bila oduševljena što su Španci postali prvaci Evrope.

 

"Čestitam Dani", napisala je Matea Ibanez na španskom jeziku.

Prije toga oglasio se i njen suprug Luis koji je u Dinamu ostavio veliki trag svojim igrama, te je i on oduševljen što je Olmo napravio nevjerovatan rezultat sa Španijom.

Španci će se već danas vratiti u Madrid gdje ih čeka velika proslava na ulicama glavnog grada Španije.

Što se tiče Olma on će gotovo sigurno ovog ljeta napustiti Leipzig jer su mnogi klubovi pokazali interes za njega. Olmo se povezuje s Barcelonom, Manchester Cityjem, Bayernom, Liverpoolom i mnogim drugim velikanima, te će biti zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti.