Guardiola sve bliži odlasku s Etihada: Igračima Cityja već rekao kojeg trenera klub treba dovesti

.
Nije tajna koliko se divi tom stručnjaku

 

Prethodnih dana u Engleskoj se sve više priča o tome da će Pep Guardiola na kraju sezone napustiti Manchester City i da je odluku već donio, a navodno igračima je već rekao kojeg trenera bi klub trebao angažovati umjesto njega.

Već nekoliko mjeseci ozbiljno se špekuliše oko statusa Pepa Guardiole u Manchester Cityju s obzirom da on s Građanima ima ugovor do kraja sezone i već je odbio nekoliko ponuda za produženje saradnje.

Krajem prošle sezone izjavio je da je dosta bliže odluci da napusti klub nego da ostane, a čini se da će to na kraju i biti ishod ove situacije.

Iako je preksinoć na jednoj italijanskoj televiziji izjavio da odluku još uvijek nije donio i da tek treba sjesti i razmisliti o svemu čini se da se već nazire novi posao Guardiole.

Englezi pišu da će on najvjerovatnije preuzeti reprezentaciju te zemlje jer su ga jučer iz FA zvanično kontaktirali. Guardiolu vide kao savršen izbor za selektora Engleske, te žele uraditi sve što mogu da ga nagovore da preuzme kormilo.

I jutros se u engleskoj javnosti priča samo o Guardioli, te su sve više i navijači Manchester Cityja sigurni da će Španac na kraju sezone da napusti Etihad.

Ugledni Telegraph piše da je Guardiola i sa igračima pričao o tome da li će napustiti ili ostati na klupi Manchester Cityja, te im je u nekoliko navrata jasno rekao koga vidi kao idealnu zamjenu za trenera ako on napusti klub.

Guardiola je siguran da bi Roberto De Zerbi bio idealan izbor za novog trenera Manchester Cityja kada on napusti klub, a već je i igračima to spomenuo nekoliko puta zbog čega su i oni shvatili da se tu nešto zaista sprema.

Španac je već hvalio Italijana u nekoliko navrata, a prošle sezone privukao je pažnju kada su se njih dvojica sreli u tunelu, te je on pokazao na De Zerbija i rekao: "To je novi trener Manchester Cityja".

I čelnici Manchester Cityja tražili su od Guardiole da se izjasni u narednom peridu kako bi imali dovoljno vremena da nađu dostojnu zamjenu.

Mnogi se pitaju dali će to biti upravo De Zerbi koji je u međuvremenu napustio Brighton i otišao je u Marseille s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Međutim, Englezi navode da je Italijan odlučio da se "osigura" jer je u ugovor uključio klauzulu da može napustiti Marseille bez problema ukoliko dođe ponuda koja se ne odbija.

Upravo tu klauzulu bi City mogao iskoristiti narednog ljeta jer i čelnici kluba žele trenera koji gaji isti stil igre kao Guardiola, a De Zerbi sigurno jeste na toj listi.

No, treba sačekati da se Guardiola zvanično izjasni oko statusa u Manchester Cityju nakon čega će sigurno mnoge stvari biti dosta jasnije.