Guardiola prvo "zamazao oči" Kovačiću, a sinoć mu zadao bolan udarac i pokazao kako stvari stoje

.
Povratak Rodrija otkrio istinu

 

Manchester City nije uspio sinoć na svom terenu da pobijedi Inter u prvom meču nove sezone Lige prvaka. Engleski mediji jutros ponajviše pišu o Mateu Kovačiću za kojeg tvrde da je shvatio šta ga čeka u Cityju do kraja sezone.

Aktuelni prvak Engleske imao je ulogu favorita u sinoćnjem okršaju protiv prvaka Italije, ali na kraju nije uspio da slomi Interov otpor, te je meč završen rezultatom 0:0.

Pep Guardiola je nakon utakmice imao ponovo zanimljiv nastup pred novinarima i ironično je govorio kako je zadovoljan s onim što je vidio i da je njegova ekipa odigrala vrhunsku utakmicu što jasno nije bilo slučaj.

Pored Guardiole jutros je jedna od glavnih tema engleskih medija hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji sinoć nije dobio šansu da igra protiv svog bivšeg kluba.

Očekivalo se da će Kovačić zaigrati protiv Intera i dobiti određenu minutažu, ali Guardiola je odlučio da mu Hrvat nije potreban u ovom meču što najbolje oslikava u kakvoj situaciji se ovaj veznjak trenutno nalazi.

Kovačić je igrao odlično na startu sezone i činilo se da će ove sezone imati veću minutažu, ali nakon što se Rodri oporavio od povrede postalo je jasno da se to neće desiti.

Guardiola je i sinoć pokazao da je za njega Rodri vjerovatno najvažniji član ovog tima i iako je Kovačić u dobroj formi na kraju je remi protiv Intera odgledao s klupe za rezervne igrače.

Mirror piše da je to jasan pokazatelj da se Kovačićev status neće mijenjati, te da ni pored dobrog početka sezone on nikada neće imati prednost ispred Rodrija što mu je Guardiola i sinoć dao do znanja.

Kovačić je ovog ljeta imao ponude za odlazak s Etihada i nekoliko zanimljivih poziva, ali odlučio je ostati u Cityju jer je bio standardan zbog Rodrijeve povrede i tu minutažu je iskoristio na najbolji način, no čini se da mu to očito uopšte nije pomoglo.

Međutim, treba istaći ni da sinoć nisu igrali Kyle Walker i John Stones koji su također standardni kod Guardiole, te je očito da pokušava neke od igrača poštediti za derbi koji se igra u protiv Arsenala za dva dana.

Ipak, Englezi navode da je i Kovačić bio vidno nezadovoljan što nije igrao protiv svog bivšeg kluba, a da li će mu Guardiola dati priliku da igra u derbiju protiv Arsenala ostaje nam da vidimo.

Ukoliko se status Kovačića ne promijeni u narednim sedmicama Mirror piše da nije nemoguće da Hrvat već u januaru zatraži transfer.

Kovačić s Građanima ima ugovor do ljeta 2027. godine, a na Etihad je stigao prije godinu dana iz Chelseaja za 30 miliona eura.

U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 30-godišnji veznjak je upisao pet nastupa u svim takmičenjima i postigao je jedan pogodak.