Guardiola ne može da vjeruje: Kovačić napušta City, igrat će s dva Bosanca i Hrvatom

.
Ide u Tursku?

 

Ljetni prijelazni rok mogao bi donijeti transfer i za hrvatskog veznjaka Matea Kovačića. Navodno je već odlučio, a Pep Guardiola ne može da vjeruje ono što čuje.

Hrvatski veznjak jedan je od najvažnijih igrača u timu pepa Guardiole i stoga nije bilo za očekivati da ovog ljeta napusti Manchester City.

Bez obzira na to, ranije ovog ljeta u medijima su se pojavile informacije da bi mogao da ode u Tursku i to u Galatasaray ili Fenerbahče.

U petak je turski Takvim plasirao vijest kako bi Mateo Kovačić mogao na Sukru Saracoglu i potpisati za Fener, a sada priča dobija novu dimenziju.

Jose Mourinho je ovoga ljeta preuyeo istanbulsku ekipu i navodno želi Matea Kovačića pored Freda u veznom redu svog tima.

Turski Millyet donosi novi tekst o Mateu Kovačići, te slične informacije koje je i pomenuti Takvim prenio.

"Mateo Kovačić je odlučio da transferom šokira Pepa Guardiola i cijeli fudbalski svijet", navodi pomenuti list.

Podsjetimo, Mateo Kovačić za do sada nastupio na 46 mečeva i postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Ugovorom za tim s Etihada je vezan do ljeta 2027. godine, no sve su prilike da bi ovog ljeta mogao da napusti Englesku.

Ukoliko dođe u Fener priključit će se tako reprezentativnom kolegi Dominiku Livakoviću, ali i Edinu Džeki, Radetu Kruniću, Dušanu Tadiću...

Ostaje da vidimo da li će do transfera zaista i doći, a zvuči pomalo nevjerovatno, mora se priznati. 

Luka Modrić odbio Galatasaray?

Turskim medijima zaista nije vjerovati. Tvrdili su i kako je Luka Modrić bio nadomak Galatasarayja. 

Turski novinar Yakup Cinar tvrdi da je hrvatska legenda ovog ljeta bila spremna potpisati za Galatasaray. Ističe da je doslovno vraćen s vrata kluba.

"Luku Modrića se doslovno vratio s vrata Galatasaraya", ispalio je Cinar i nastavlja:

"Menadžeri su mu prije potpisa za Real ponudili Galatasaray kao opciju. Bili su spremni da ga potpišu, ali trener Okan je tražio nekog ko je spremniji i mlađi", ističe Cinar.

Njegova izjava nasijala je mnoge fudbalske fanove u Turskoj. Uvjereni su da kao strastveni navijač Galatasaraya ima poprilično bujnu maštu i da Luka nije bio ni blizu dolaska u Istanbul.

Sam Modrić je isticao da mu je jedini cilj ostanak u Real Madridu. U tome je i uspio bez obzira što je na stolu imao finansijski mnogo jače ponude.

Luka je pristao i da bude igrač koji će imati sporednu ulogu. Trener Carlo Ancelotti je u razgovoru s hrvatskom legendom jasno poručio kako će imati limitiranu minutažu i da kao prethodnih godina neće biti u prvom planu.