Golman Leedsa u posljednjoj sekundi primio neviđen autogol, u suzama je završio utakmicu

.
Golman Leedsa Illan Meslier primio je nevjerovatan autogol u 97. minuti derbija protiv Sunderlanda i tako svoju ekipu koštao dva vrijedna boda na gostovanju.

 

Sunderland i Leeds su sinoć remizirali u derbiju devetog kola engleskog Championshipa, a susret je završen rezultatom 2:2. Podjelom bodova svakako zadovoljniji mogu biti domaći nogometaši koji su do poravnanja stigli u posljednjoj akciji utakmice.

Leeds je imao prednost od 56. minute rezultatom 2:1, a onda se u sedmoj minuti nadoknade dogodila najkomičnija, ali i najtragičnija scena sezone u engleskoj. Kada je sudijska nadoknada već istekla, jedna lagana lopta išla je od Juniora Firpa ka njegovom golmanu Illanu Meslieru.

No, Francuz se tada totalno izgubio na terenu i propustio je loptu da pored njegovog tijela uđe u gol. Ni domaći igrači i navijači nisu vjerovali šta se desilo, ali su objeručke prihvatili poklon i proslavili osvajanje vrijednog boda.

Menadžer Leedsa Daniel Farke na kraju utakmice poručio je kako je golman Meslier sve to dočekao u suzama.

"Nakon ovakve situacije, ne trebate ništa govoriti Meslieru. On je najtužnija osoba u svlačionici, malo je reći da je bio u suzama", rekao je Farke.

Trener je dodao i da za svojih 30 godina karijere nije ništa slično doživio, ovakvu grešku u posljednjoj situaciji na utakmici. Kapiten Leedsa Pascal Struijk branio je svog golmana riječima da je lopta nezgodno odskočila prije nego što je stigla do njega.

Foto: Screenshot

 

VIDEO

VIDEO