Gattuso srušio snove navijačima Hajduka: Džeko ne dolazi na Poljud!

.
Edin Džeko neće postati novi igrač Hajduka, sada je i definitivno jasno nakon posljednje izjave koju je dao trener splitskog kluba Gennaro Gattuso.

 

Gattuso je nakon remija s ukrajinskim prvakom Šahtarom (1:1) na pripremama u slovenskom Kranju u razgovoru s novinarima jasno aludirao da ga ne zanima dovođenje Edina Džeke i Ivana Rakitića, dvojice igrača o kojima sanjaju navijači Hajduka.

"Ne brine me jer još nismo doveli nove igrače. Predsjednik i ljudi u klubu znaju da ne želim igrače koji su pisali nogometnu historiju", kazao je Gattuso, pa potom poručio koga želi dovesti.

Slavni Italijan je otkrio kako želi dovesti dvojicu krilnih napadača.

"Želim igrače koji su dobri za moj stil nogometa, funkcionalne i brze, koji su spremni nositi se s pritiskom 25-30 hiljada ljudi. Čekam dvojicu krilnih napadača, a onda ćemo vidjeti. Radimo na dovođenju krilnih napadača. Šaljemo ponude, neki od njih žele previše novca... Nadamo se da će dvojica krilnih napadača uskoro doći u klub", poručio je Gattuso i na taj način jasno stavio tačku na sagu o dovođenju Džeke i Rakitića na Poljud.