Formirao kamp ispred trening centra i ne želi otići: "Dajte mi šansu da se dokažem"

.
Nevjerovatna scena

 

Kyle Ulbrich nije poznato ime u svijetu sporta. Radi se o igraču američkog fudbala koji je završio koledž Middle Tennesee State i koji je imao ulogu šutera. Kako nije dobio šansu u NFL-u odlučio je da kampira ispred trening centra Miami Dolphinsa i traži šansu da se dokaže.

Igrač američkog fudbala Kyle Ulbrich odlučio je na interesantan način doći u NFL. Kako nije izabran na draftu ovaj punter koji je završio univerzitet Middle Tennesee State odlučio je otići pred trening centar Miami Dolphinsa, kampirati i tražiti šansu da se dokaže.

"Sve je uvijek san dok ne postane stvarnost. Samo želim šansu da se dokažem", napisao je na društvenoj mreži X.

Već je drugi dan ispred prostorija kluba i šalje poruku treneru Mikeu McDanielu: "Dajte mi priliku koju niko drugi neće. Samo mi je potrebno jedan trener vjeruje na pravi način."

Za američke medije je istakao da je ovo posljednja godina u kojoj će pokušati da se ubaci u NFL.

"Išao sam putem kojim idu svi specijalisti. Prisustvovao sam svakom treningu za igrače specijalnog tima. Zaručnica i ja smo odlučili da će ovo biti moja posljednja godina u pokušaju da se probijem u NFL".

Imao je Ulbrich nekoliko zanimljivih poruka za Dolphinse koje je ispisao na transparentima. Međutim, za sada ga ignorišu.

Navijači tima iz Miamija traže da mu se pruži šansa nakon svega što je uradio.

"Nema ništa loše u tome da mu se pruži šansa. Možda završi kao jako dobra priiča", jedan je od komentara.

Otkrio je i Kyle otkud ideja za kamp ispred trening centra Dolphinsa.

"Šalio sam se s prijateljima i kako smo pričali zvučalo je zaista dobro. Zaručnica me je podržala, pomogla mi je da napravim ove transparente. Sljedeće što znam je da sam došao u 2 sata ujutro s jastukom i pokrivačem u automobilu"; rekao je on.

Kyle Ulbrich važi za zaista dobrog šutera. Njegovi puntovi prosječno su dugi 47.1 jard, a imao je čak 31 punt preko 50 jardi.

Ipak, to mu nije bilo dovoljno da dobije šansu u NFL-u. Već dvije godine traži šansu na treninzima i vidjet ćemo hoće li je dobiti.