FIBA i Euroliga koplja lome na našim leđima: BiH bez Muse u ključnim susretima

v

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u novembru igra dvije veoma važne utakmice, koje će i odlučiti da li ćemo ići na Eurobasket

Iako se u posljednje vrijeme govori o tome kako su FIBA i Euroliga izgladili odnose, te da su se dogovorili da euroligaška kola ne igraju u vrijeme FIBA-inih reprezentativnih kvalifikacija, ta je informacija napola tačna. 

 

Euroliga je objavila novi kalendar takmičenja u kojem neće biti utakmica u februaru, ali se kvalifikacije igraju i u novembru, dok će tada klubovi imati redovno kolo. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u tom periodu igrat će dvije veoma važne utakmice. Riječ je o susretima protiv Hrvatske, 21. novembra na gostujućem terenu, a tri dana kasnije na domaćem. 

U te divje utakmice, potrebne su nam dvije pobjede za plasman na Eurobasket. 

 

Međutim, barem prvu od dvije utakmice igrat ćemo bez Džanana Muse, zvijezde madridskog Reala, koji 21. novembra igra 11. kolo Eurolige protiv Albe. 

Treba odmah reći da neće samo BiH biti oštećena, s obzirom da za Hrvatsku neće igrati Mario Hezonja, Ante Žižić i Danko Branković. Također, ni NBA zvijezde neće igrati ni na jednoj strani.