Fenerbahče završava još jedno spektakularno pojačanje, a tome se svi raduju osim Dušana Tadića

.
Allan Saint-Maximin napušta S. Arabiju

 

Nakon još jednog neuspjeha u prošloj sezoni čelnici Fenerbahčea spremni su da ovog ljeta učine sve kako bi napravili ekipu koja će konačno osvojiti titulu prvaka Turske na koju u klubu iz Istanbula čekaju već deset godina.

Fenerbahče je prošlog ljeta potrošio ogroman novac na pojačanja, a između ostalih u klub su stigli Edin Džeko, Dušan Tadić, Fred, Cengiz Under, Rade Krunić, Leonardo Bonucci i mnogi drugi.

No, ni to nije pomoglo Feneru da dođe do titule prvaka Turske koja se čeka još od 2014. godine. Po završetku sezone bilo je jasno da Ismail Kartal neće ostati trener ovog tima jer su njega mnogi proglasili za najslabiju kariku u Fenerbahčeu.

Čelnici Fenerbahčea su se bacili na posao i uspjeli da na mjesto trenera dovedu Josea Mourinha, te nije ni čudo što u novoj sezoni imaju ogromna očekivanja.

Mourinho je dobio odriješene ruke kada je igrački kadar u pitanju, a u klubu rade punom parom kako bi doveli što bolja pojačanja i konačno zaustavili dominaciju Galatasarayja.

Očekuje se da uskoro Fenerbahče ozvaniči dolazak još jednog napadača, a u pitanju je Youssef En-Nesyri koji će doći iz Seville za 20 miliona eura, te postati najskuplje pojačanje u historiji turskog kluba.

Međutim, En-Nesyri nije jedini koga Fener pokušava dovesti jer pored toga čelnici turskog velikana pregovaraju još s nekoliko igrača.

Turski mediji pišu da su u toku pregovori i sa Allanom Saint-Maximinom koji bi se nakon samo godinu dana u Saudijskoj Arabiji mogao vratiti u Evropu i to u redove Fenerbahčea koji je ozbiljno "zagrizao" za ovog igrača.

Saint-Maximin je oduševljavao svojim igrama u dresu Newcastlea, ali prošle godine je napustio St. James Park i potpisao je za saudijski Al Ahli.

No, kako stvari stoje on će nakon samo jedne sezone napustiti Saudijsku Arabiju i jasno je dao do znanja čelnicima Al Ahlija da želi da napusti klub i ponovo se vrati u Evropu.

Fenerbahče je kontaktirao ovog igrača još prije desetak dana i on je itekako zainteresovan da potpiše za turski klub i igra pod palicom Mourinha.

Također, turski mediji pišu da je Al Ahli dao Saint-Maximinu zeleno svjetlo da pregovara s Fenerbahčeom, a kako stvari stoje u S. Arabiji će dobiti raskid ugovora i odriješene ruke da preseli u Istanbul.

Pregovori s bivšom zvijezdom Newcastlea napreduju iz dana u dan, te bi već u narednim danima Fenerbahče mogao ozvaničiti dolazak Saint-Maximina u svoje redove.

Saint-Maximin ima tek 27 godina, pored Al Ahlija i Newcastlea igrao je još za St. Etienne, Monaco, Hannover, Bastiju i Nicu. Ukoliko Fener uspije da ga dovede nema sumnje da će on biti ogromno pojačanje.

No, dolazak Saint-Maximina su loše vijesti za Dušana Tadića jer Francuz igra upravo na poziciji srbijanskog igrača. Lijevo krilo je pozicija gdje se najbolje snalazi, a po potrebi može igrati i na desnom krilu.

Poznato je da je upravo Tadić igrao na lijevom krilu protekle sezone i bit će zanimljivo vidjeti šta će dolazak Saint-Maximina značiti za reprezentativca Srbije.