Erling Haaland odlučio kada će napustiti Manchester City, već zna za kojeg velikana želi potpisati

.
Ima jasan plan

 

Erling Haaland i ove sezone igra u nevjerovatnoj formi i nema dileme da je jedan od najboljih napadača na svijetu. Norvežanin je ugovorom vezan za Manchester City, ali pojavila se informacija da Haaland ima jasan plan gdje želi nastaviti karijeru kada napusti Etihad.

Manchester City je prije dvije godine za "samo" 60 miliona eura uspio da dovede Haalanda iz Borussije Dortmund, a nije dugo trebalo da se ispostavi da su napravili fantastičan potez.

Norvežanin je već u prvoj sezoni briljirao u dresu engleskog kluba, te je bio jedan od najzaslužniji što je City osvojio Ligu prvaka i odbranio titulu prvaka Engleske.

I ove sezone Haaland igra u nevjerovatnoj formi jer je na 12 mečeva u svim takmičenjima već zabio 13 pogodaka za Manchester Ctiy što najbolje pokazuje kakav značaj ima u ekipi Pepa Guardiole.

Iako se često špekuliše o tome kada će Haaland napustiti Manchester City čini se da Norvežanin nema namjeru da to uradi u skorije vrijeme, te da će najvjerovatnije čekati istek ugovora na Etihadu.

Haaland s Građanima ima saradnju do ljeta 2027. godine, te jasno mu je da ga City ne bi pustio ispod 200 miliona eura što je teško očekivati da bi jedan klub danas mogao da plati.

Zbog toga engleski mediji navode da će Haaland ostati u Manchester Cityju do ljeta 2027. godine i da će kao slobodan igrač napustiti Etihad jer je već dao do znanja čelnicima kluba da ne želi produžiti ugovor.

City je nudio Haalandu da produži ugovor na još dvije sezone i daju mu i veću platu, ali je Norvežanin to odbio zbog čega su sve glasnije špekulacije da on ljeto 2027. godine planira za promjenu kluba.

Također, nije dugo trebalo da se pojavi informacija gdje bi Haaland mogao da nastavi karijeru kada napusti Manchester City.

Mundo Deportivo je objavio da Norvežanin ima jasan plan da zaigra u dresu Real Madrida, a jasno je da u kraljevskom klubu sigurno ne bi imali ništa protiv da za tri godine besplatno dobiju takvo pojačanje.

Iako Haaland sigurno može da bira gdje će igrati Mundo Deportivo navodi da mu je Real Madrid prvi na listi želja, te da se želi okušati u Španiji.

On se i ranije povezivao s kraljevskim klubom kao moguća zamjena za Karima Benzemu, ali se Real odlučio da dovede Kyliana Mbappea jer su prošli mnogo bolje s obzirom da je Francuz stigao bez obeštećenja.

Međutim, Haaland je svjestan da cijenu koju je City odredio za njega niko ne želi platiti i da je odlazak po isteku ugovora za njega najrealnija opcija.