Edin Džeko s četiri riječi rastužio navijače Hajduka, čini se da je stavio tačku na priče o odlasku

.
Dijamant se oglasio na Instagramu

 

Fudbaleri Fenerbahčea sinoć su u prijateljskoj utakmici ubjedljivo pobjedili engleski Hull sa 5:1, a dva gola postigao je Edin Džeko. Bh. reprezentativac se nakon utakmice oglasio na društvenim mrežama i mnogi smatraju da je svojom rečenicom stao u kraj špekulacijama o odlasku iz turskog kluba.

Fenerbahče se punom parom priprema za početak nove sezone koja za ovaj klub starta naredne sedmice kada će igrati protiv Lugana u okviru drugog pretkola Lige prvaka.

Izabranici Josea Mourinha su tokom pripremnih mečeva pokazali svoju snagu, a posebno je oduševio naš Edin Džeko koji je uspio da zabije čak pet pogodaka i pokaže svima da i dalje igra na vrhunskom nivou.

Nakon završetka prošle sezone počele su špekulacije da bi Džeko mogao napustiti Fenerbahče nakon samo jedne sezone, te je nekoliko klubova pokazalo interes za njega.

Iskusni bh. reprezentativac prvo se povezivao s odlaskom u Saudijsku Arabiju, a potom su mediji u regionu počeli da bruje o tome da Džeko dolazi u Hajduk.

Nije tajna da je Hajduk bio itekako zainteresovan da iskusnog 38-godišnjeg napadača dovede u Split, ali očito je da Džeko ima neke druge planove ovog ljeta.

Nakon što je Mourinho stigao u Fener postalo je jasno da Džeko ne želi nigdje ići, te je tokom priprema pokazao koliko je motivisan za novu sezonu što portugalskog stručnjaka može itekako radovati.

Iako je Fener doveo Cenka Tosuna prije nekoliko dana i pojačao Džeki konkurenciju čini se da je očito da bh. napadač nema namjeru da napušta turski klub, a to je pokazala i njegova objava na Instagramu.

Džeko se oglasio nakon sinoćnje pobjede protiv Hulla, te su mogi riječi bh. reprezentativca protumačili kao jasan znak da on ostaje u Fenerbahčeu i u novoj sezoni.

"Lijepo se vratiti kući", napisao je Džeko uz nekoliko fotografija sa sinoćnje utakmice.

Fenerbahče je glavni dio priprema odradio u Austriji, a ovaj tim se potom vratio u Istanbul gdje je sinoć igrao na svom terenu.

Nakon meča protiv Strassbourga igrači Fenera su dobili nekoliko dana odmora koje je Džeko proveo u Hrvatskoj gdje je s porodicom i prijateljima uživao na Hvaru.

Naravno, to je ponovo pokrenulo špekulacije o dolasku bh. reprezentativca u Hajduk, ali se Džeko vratio u Istanbul i čini se sinoć je jasno dao do znanja svima da nema namjeru da pakuje kofere i napušta Tursku.

Pored dva postignuta pogotka u sinoćnjoj pobjedi protiv Hulla naš Dijamant je upisao i asistenciju, a oduševljeni navijači Fenerbahčea poručili su da je njihov kapiten pokazao klasu i da će sigurno on biti prvi napadač Mourinhove ekpe u novoj sezoni.