Džeko postigao novi gol u Mourinhovom Fenerbahčeu, odužio se za ovacije s tribina

g
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko strijelac je u novoj prijateljskoj utakmici Fenerbahčea, ovoga puta u remiju protiv austrijske Wacker Admire rezultatom 1:1.

 

Nogometaši Fenerbahčea predvođeni novim selektorom Joseom Mourinhom stigli su na pripreme u Austriju, a tu naš Edin Džeko postigao novi gol u prijateljskim utakmicama, drugi put zaredom.

Kao najveća zvijezda na terenu, Džekin izlazak na teren bio je i najveća atrakcije za ispunjene tribine na Datenpol Areni u gradiću Maria Enzersdorf. Naravno, na tribinama dominiraju navijači Fenerbahčea, kojih ima širom Evrope u velikom broju i koji su iskoristili priliku da gledaju uživo svoje miljenike.

Također, na tribinama su i brojne bosanskohercegovačke zastave, što nam govori da je na tribinama i veliki broj Bosanaca i Hercegovaca iz Austrije koji su željeli doći i pogledati Džekinu utakmicu uživo.

Džeko im se odužio golom u 22. minuti kada je sigurno pretvorio jedanaesterac u pogodak za 1:1. Prethodno je Reinhard Young doveo Admiru u vodstvo. To je bio i konačan rezultat utakmice.

U gostujućim redovima Džeko je igrao od prvem minute zajedno sa reprezentativnim saigračem Radetom Krunićem od prve minute. Džeko je iz igre izašao u 77. minuti, a Kruniću sedam minuta ranije.