Dva različita svijeta: Erling Haaland u Norveškoj nevidljiv i protiv autsajdera

.
City je ipak druga priča

 

Erling Haaland je u Manchester Cityju nezaustavljiva gol mašina, no u reprezentaciji Norveške ima mnogo manje uspjeha, pa je u današnjem meču Lige nacija protiv Kazahstana bio nevidljiv.

Norveška je kao favorit došla u Almaty na meč 1. kola Lige nacija protiv Kazahstana. Sve su oči uperene u zvijezdu Manchester Cityja Erlinga Haalanda.

Njegov dolazak privukao je navijače na tribine, no dosta je onih koji su ostali razočarani onim što su vidjeli od napadača Manchester Cityja.

I dok u Manchester Cityju nemilosrdno trese mreže, odbrana Kazahstana je danas 24-godišnjaka učinila nevidljivim. Imao je jednu šansu iz koje je pogodio stativu.

U ostatku meča zvijezda norveške reprezentacije nije pokazala ništa, saigrači su mu bili mnogo opasniji, no na kraju u ovom meču golova nije bilo usprkos tome što je Norveška uputila čak 19 udaraca na gol.

Jasno je da Haaland ne može biti isti igrač kao u Manchester Cityju. U šampionu Premiershipa iza sebe ima prave mašine i njegovo je samo da kreirane šanse pretvara u pogotke.

Ove sezone je krenuo vrhunski. Odigrao je četiri utakmice za Građane i postigao je čak sedam pogodaka.

Ipak, novo takmičenje u reprezentativnom dresu krenulo je razočaravajuće. Haaland iz današnje utakmice i iz Cityja su dva različita svijeta.

Treba međutim svakako napomenuti da je ovo Erlingu 34. nastup za nacionalni tim Norveške, a ima i odličan učinak. Zabio je 31 put.

Većina golova međutim je došla protiv poprilično skromnih protivnika. Zabijao je Gibraltaru, Armeniji, Latviji, Kipru, Gruziji i sličnim selekcijama...

 

Riječi Pepa Guardiole pale u vodu

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola rekao je prije nekoliko dana da ne postoji fudbaler koji može zaustaviti Erlinga Haalanda.

Nakon što je u tri kola Premiershipa zabio sedam puta, Guardiola je hvalio Norvežanina, no nakon današnje partije protiv Kazahstana, njegove riječi su pale u vodu.

"Nezaustavljiv je. Ne postoji štoper koji ga može zaustaviti. Ni pištoljem. Nemoguće je. On je suviše moćan. Brojke su mu čudo", riječi su Guardiole.

Ipak, jedna je stvar igrati u moćnom Cityju, a posve druga u reprezentaciji Norveške, gdje dosta toga zavisi samo od njega.