Duje Ajduković će mu biti protivnik Nadal nakon dvije godine u polufinalu, čeka ga čudo iz Hrvatske!

c
Rafael Nadal izborio je svoje prvo polufinale nakon dvije godine i to nakon što je u četvrtfinalu ATP 250 turnira u švedskom Bastadu slavio protiv Argentinca Nauricija Navonea sa 2:1 (6:7, 7:5, 7:5).

 

Ovaj meč trajao je nešto više od četiri sata i bio je veoma iscrpljujući za Nadala, te je pitanje u kakvom će stanju biti za igru u polufinalu.

Nadal trenutno zauzima 261. mjesto na ATP ljestvici i povremeno igra na turnirima, a jasno je da je veoma daleko forme u kojoj je nekada bio.

Zadnji Grand Slam na kojem je igrao bio je Roland Garros ove godine na kojem je ispao od Alexandera Zvereva sa 3:0 u setovima.

Posljednji Grand Slem osvojio je prije dvije godine, a bio je to Roland Garros. Tada je u finalu slavio protiv Caspera Ruuda sa 3:0 u setovima.

Zanimljiva je bila i izjava Nadala nakon meča.

"Na trenutke je on imao kontrolu, na trenutke sam ja bio u kontroli meča. Na kraju, niko nije imao kontrolu. To je istina", rekao je Nadal.

Ovo je bio vaš drugi najduži meč koji je odigran u tri seta. Tri minute duže trajao je meč protiv Đokovića 2009. godine. Kako ste ostali fokusirani sve vrijeme?

"Ne, nisam bio fokusiran sve vrijeme. Imao sam prednost od 5:2 i gubio sam koncentraciju neko vrijeme. Mogao sam fizički izdržati do kraja. Vidjet ćemo kakav ću biti sutra.

Sutra sam živ i u polufinalu sam. To je super važno. Hvala mnogo svima za podršku sa tribina", rekao je Nadal.

U polufinalu protiv Duje Ajdukovića iz Splita

Nadal će u polufinalu ovog turnira igrati protiv Hrvata Duje Ajdukovića koji je pobijedio Brazilca Thiaga Moteira sa 6:2, 4:6, 6:4.

Radi se o momku koji je iz Splita, te se nalazi na 130. mjestu na ATP listi i ovo mu je najbolji rezultat u karijeri.