Đoković u zagrljaju mališana proslavio titulu: Djeca su moj najveći uspjeh i najveće blago

.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je šesti put osvojio Masters u Parizu trijumfom nad Daniilom Medvedevom nakon preokreta rezultatom 2:1 u setovima, a veliku pobjedu proslavio je u zagrljaju svoje djece.

Kako je istaknuo u izjavi nakon meča, ovaj meč je bio poseban za njega jer su ga prvi put s tribina bodrili sin Stefan i kćerka Tara.

Ovo je vrlo posebno. Jako sam zahvaln i blagoslovljen što imam ovakvu priliku. To je jedan od najvećih razloga zašto želim nastaviti igrati. Sanjam da imam svoju djecu na tribinama, dovoljno odraslu da me gledaju. Ovo je smisao života, dijeljenje trenutka s dragim osobama. Moja djeca su moj najveći uspjeh i najveće blago. Preplavljen sam lijepim trenucima i time što me podržavaju. Unose ljubav i radost u moj život", kazao je Đoković nakon osvajanja titule.

Novak je na taj način stigao do 37. Masters titule u karijeri i sada ima jednu više od Rafaela Nadala, te je u tom segmentu najuspješniji teniser u historiji.

Podsjetimo, samim ulaskom u finale Đoković je osigurao mjesto broj jedan na ATP listi na kraju godine, te će sedmi put u karijeri biti najbolji igrač svijeta na kraju kalendarske godine, što nikome nije do sada pošlo za rukom.

Pogledajte video OVDJE