Do kada će Savez tolerirati fašizam na tribinama? Navijači Borca skandirali: "Ubij Turčina"

ćosofjlsdhfkshd
(Ne)popularni Lešinari su očito svoje frustracije uzrokovane porazom od FK Sarajeva (0:2) liječili fašističkim skandiranjem, usmjerenim prema navijačima i fudbalerima Sarajeva.

Autor: Arslan Arnautović

U 21. kolu BH Telecom Premier Lige, u Banja Luci su se sastali FK Borac Banja Luka i FK Sarajevo, jedni od glavnih kandidata za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Ipak, iako se bore za naslov prvaka upravo te države Bosne i Hercegovine, koja sutra proslavlja Dan nezavisnosti, navijači Borca su odlučili da istaknu transparent s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku".

 

Image
lasfhksjhfsd

No, iako su navijači Borca poželjeli "dobrodošlicu" igračima, navijačima i stručnom štabu FK Sarajevo, gosti nisu došli praznih ruku. Sa dva pogotka Benjamina Tatara, u 42. i 72. minutu, FK Sarajevo je slavilo sa 2:0 i tako pobjeglo Željezničaru na tri boda prednosti, a Borcu na šest.

Navijači Borca su izgleda, odlučili svoje frustracije prouzrokovane bodovnim zaostatkom i porazom liječiti u finišu utakmice, kada su počeli skandirati, blago rečeno, fašističke slogane.

"Ubij, ubij, ubij Turčina", prolamalo se stadionom Borik, a još uvijek se ne zna je li to bilo normalno delegatu ispred N/FSBiH, jer sudačkom trojcu svakako jeste.

U priloženom videu možete vidjeti kako je to izgledalo na stadionu:

Dobar prijedlog "Lešinarima", kako se nazivaju navijači Borca bi bio da potraže u svom klubu, obzirom da su na terenu gotovo u svim segmentima igre nadjačani, a uz to se i pokvario reflektor na tribini, zbog čega je utakmica bila prekinuta neko vrijeme.

Složit ćete se sa mnom da je ovo za svaku osudu, ali i drakonsku kaznu, kako je mi novinari volimo nazvati. Šteta što se u Bosni i Hercegovini "drakonske kazne" odnose na kazne od 20.000 KM, ili pak, prazne tribine jednu utakmicu.

Tako su nedavno Širokobriježani nakon zastave NDH i lika generala Praljka, osuđenog ratnog zločinca, dobili "drakonsku kaznu" jedne utakmice sa praznim tribinama. I onda, helem nejse, opet oni po starom.

Do kad će Savez tolerirati fašističke ispade na tribinama? Do kad ćemo drakonskim kaznama etiketirati kazne od 10.000 KM i manjom zabranom? I konačno pitanje, do kad će se ovakvim licima dozvoljavati ulazak na tribinu?

Odgovor se nalazi u ulici Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo.