Cancelo je ispao s Eura, ali najgore je uslijedilo nakon poziva Pepa Guardiole

.
Portugalac nema mira ovog ljeta

 

Iskusni bek Manchester Cityja i Joao Cancelo neće po lijepom pamtiti ovo ljeto. Nije katastrofa ono što mu se događa, ali definitivno je zamišljao da će stvari biti mnogo bolje.

Cancelo je igrao na Evropskom prvenstvu s Portugalom, koji je kao i uvijek bio smatran favoritom iz sjene. Skup velikih zvijezda i vrhunskih igrača imao je Roberto Martinez, ali bilo je dovoljno samo za četvrtfinale.

Portugalci su u četvrtfinalu igrali protiv Francuske, a meč koji nije ponudio apsolutno ništa okončan je penalima, gdje su Trikolori imali više sreće. Stoga, Cristiano Ronaldo i saigrači morali su da se spakuju i da odu na odmore prije nego li su planirali.

A na odmor će i Cancelo, iako ovom 30-godišnjem fudbaleru trenutno nije lako. Osim spomenute eliminacije od Francuske, dobio je poziv Pepa Guardiole, koji mu je rekao da na njega ne računa u novoj sezoni.

On je igrač Cityja od 2019. godine, ali je igrao na posudbama u Bayernu i Barceloni. Ima tri titule Premier lige sa Građanima, osvojenu Ligu prvaka, a prošle sezone upisao je 32 nastupa u La Ligi i dao je dva gola uz četiri asistencije, dok je u Ligi prvaka na 10 utakmica postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Posudba mu je istekla ovog ljeta i mora se vratiti u Manchester. Nadao se da će u novoj sezoni imati mjesta u timu Cityja, ali ga je Pep Guardiola nazvao i rekao mu da mu neće biti potreban, što znači da mora pronaći novi klub.

S obzirom da ima ugovor do ljeta 2027. godine, postoji opcija nove posudbe ili da pređe u stalnom transferu, ali Portugalac mora pronaći adekvatan tim za sebe.

Italijanski mediji tvrde da je ponuđen Juventusu i Interu, a interesantno da je za oba kluba već nastupao ranije u sezoni.

Postoji želja Katalonaca da ga ponovo gledaju na Camp Nouu, ali City sada želi da zaradi od igrača, pa je pitanje da li je Barcelona spremna da ga kupi i da izdvoji 20-30 miliona eura za njegove usluge.

U svakom slučaju, Cancela nećemo ni naredne sezone gledati u dresu Cityja, a sve su prilike da će se vratiti u Italiju, dok se kao realna opcija nameće i ostanak u Španiji.

A Pep Guardiola trenutno se može vidjeti na terenima Wimbledona dok uživa u teniskim mečevima. Juče mu se čak obratio njemački teniser Alexander Zverev i pozvao ga da preuzme Bayern, na šta se Španac slatko nasmijao.

Guardiola je već radio u Bayernu nakon Barcelone, a najavio je da odlazi iz Manchestera na kraju sezone. Indirektno je to poručio i čini se da se zasitio nakon osam godina i šest osvojenih titula Premier lige uz jedan trofej Lige prvaka. Ranije je osvojio tri naslova Bundeslige, kao i tri naslova La Lige, a svoje Katalonce vodio je do dva naslova Lige prvaka.

Smatra se jednim od najboljih trenera u historiji fudbala i ne samo zbog osvojenih trofeja već zbog načina na koji igraju njegove ekipe, a to je uglavnom brz i efikasan fudbal uz veliki posjed lopte.