Buljubašić u Turskoj, Sarajevu milionsko obeštećenje

.
Muhamed Buljubašić svoju karijeru nastavlja u Turskoj.

 

Mladi veznjak FK Sarajevo i mlade reprezentacije Bosne i Hecegovine, danas putuje u Tursku gdje ga očekuju ljekarski pregledi i potpisivanje ugovora sa Rizesporom.

Buljubašić se prethodne sezone nametnuo u jednog od najstandardnijih fudbalera tima sa Koševa, a svojim igrama je privukao interes mnogih klubova.

Veznjak koji će svoju karijeru nastaviti graditi u Turskoj, ponikao je u redovima Slobode, odakle je stigao na Koševo u Akademiju FK Sarajevo. Priliku za igru dobio je kod Gorana Sablića, a njegov debi je bio upravo protiv Slobode u kojoj je ponikao. Prethodne sezone je proglašen za najboljeg mladog fudbalera u domaćem ligaškom takmičenju.

Ono što svakako najviše interesuje navijače Sarajeva je obeštećenje, a prema informacijama koje dolaze iz Turske radi se o milionskom obeštećenju, ali i bonusima od narednih transfera.

Rizespor je tako, nakon odlične investicije sa Dalom Varešanovićem, odlučio ponovo kupovati sa Koševa, a sada je sve na mladom fudbaleru da pokaže svoj talenat i nastavi sa dobrim igrama u Turskoj. Sasvim sigurno da će mu to dodatno olakšati privikavanje na novu sredinu.

Potpisivanje ugovora se očekuje početkom naredne sedmice.

Foto: FB FK Sarajevo