Bivši saigrač iz Reala poslao otrovnu strjelicu prema Kroosu: "To mi je rekao? Smiješno"

.
Nijemac pokazao razumjevanje

 

Toni Kroos možda u petak igra svoj posljednji meč u karijeri pošto će na stadionu Stuttgartu Njemačka igrati četvrtfinalni duel sa Španijom. Kao što je poznato legendarni veznjak je najavio oproštaj od fudbal po okončanju Eura.

Kroos će se u petak suočiti sa nekoliko poznatih lica iz klupske svlačionice pošto za Španiju između ostalih nastupaju Nacho Fernandez, Dani Carvajal i Joselu.

Radi se o fudbalerima s kojim je Nijemac prošle sezone osvojio dvostruku krunu u Španiji, odnosno Ligu prvaka i La Ligu. Ipak, u petak se neće štediti.

Joselu koji je također napustio Real baš kao i Kroos je dva dana uoči četvrtfinala Eura jasno kazao da se nada kako će se Nijemac u petak oprostiti od fudbal.

"Nadamo se da mu će mu to biti zadnja utakmica. Riječ je o utakmici koja nije posebna samo zato što je će on biti na terenu", rekao je novi napadač Al Gharafe iz Katara.

"To je četvrtfinale Evropskog prvenstva protiv sjajne ekipe. Nadamo se da ćemo u petak imati priliku penzionisati Kroosa."

 

"On mi je prijatelj. Puno sam razgovarao s njim i dao mi je puno savjeta. On je ključan igrač za Njemačku i bio je ključan za Real Madrid. Moramo biti oprezni s njim u petak."

Otrovna strijelica koju je Joselu uputio prema Kroosu nije previše pogodila veznjaka. Potvrđuju to i njegove riječi na pressici.

"Rekao je to jer želi pobijediti. Poznajem ga i znam šta je mislio. Razumijem ga, ali mi je smiješno to što je rekao", kazao je Kroos te dodao:

"Mislim da petak neće biti moja posljednja utakmica. Mogućnost da je to moja posljednja utakmica me ne opterećuje me. Dat ću sve od sebe do kraja, kad god to bilo. Osjećam se sretno i uzbuđeno."

"Učinit ću sve da taj meč ne bude moj posljednji, bivši saigrači iz Reala su moj prijatelji i znam da nisu željeli da se oprostim kad sam bio član Reala", završio je Kroos.

Pobjednik duela Španija - Njemačka, što je za mnoge finale prije finala, će u polufinalu igrati protiv pobjednika para Portugal - Francuska.