Ancelotti se u karijeri uplašio naredbe samo jednog igrača: "Kao da ne razumiješ, nećemo mi nigdje"

.
Italijan se prisjetio čuvene angedote

 

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je prije nekoliko dana otkrio anegdotu koja uključuje Zinedinea Zidanea i Paola Montera dok je danas uspješni trener vodio Juventus prije duže od dvije decenije.

Ovaj 64-godišnjak je vjerovatno najbolji trener svoje generacije. Podigao je trofej Lige prvaka pet navrata i jedini je koji je osvojio svih pet najboljih evropskih liga.

Ali u ranim godinama karijere imao je komplikovan period u Juventusu između 1999. i 2001. Bio je blizu osvajanja naslova Scudetto u dva navrata, ali na kraju nije uspio.

Unatoč tome, Ancelotti sada gleda na svoje vrijeme provedeno u torinskoj Staroj dami kao važnu lekciju koja mu je pomogla u ostatku karijere.

Italijanski trener se sada smatra jednim od najboljih u igri u smislu komunikacije sa svojim igračima. Ali postojalo je vrijeme kada se činilo da je manje strpljiv.

Ancelotti je prije nekoliko dana otkrio kako je jednom pokušao pokrenuti Juventusov autobus i ostaviti Zidanea, sve dok ga Montero nije uvjerio u suprotno.

"Bilo je trenutaka u Juventusu kada je Zidane kasnio, a mi smo bili u autobusu i čekali da krenemo", rekao je legendarni menadžer u intervjuu za The Times.

"Rekao sam vozaču 'Nećemo ga više čekati, idemo', ali on se uplašio i nije se pomaknuo. A onda je Paolo Montero sišao iz autobusa da razgovara sa mnom.

"Govorim mu 'Idemo, pa ćemo onda razgovarati'. Ali on je rekao: 'Ne razumiješ. Bez Zizoua ne idemo nigdje'."

"Tada sam pomislio: 'OK, moram ovo poslušati'. Pa smo čekali", završio je Zidane.

Zidane je postao Ancelottijev pomoćnik tokom njegovog prvog mandata na klupi Reala, a zatim je Francuz osvojio tri Lige prvaka u nizu.

Sa druge strane Montero je tokom igračkih kartona bio poznat kao jako britak fudbaler tankog fitilja. Rekorder je u Seriji A po broju isključenja, ukupno 16.

I nekadašnji urugvajski defanzivac se po završetku karijere počeo baviti trenerskim poslom. Radi u omladinskim selekcijama Juventusa, a u završnici sezone je nakon otkaza Maxu Allegriju vodio i prvi tim Stare dame.