Alexander-Arnold otkrio šta ga je Grealish pitao nakon pobjede protiv BiH: "Neka sam pogleda snimak"

.
Engleska pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 3:0

 

Engleska je sinoć pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 3:0 u prijateljskom meču u Newcastleu, a jedan od strijelaca bio je Trent Alexander-Arnold koji je dao izjavu nakon utakmice, te poručio o čemu su on i Jack Grealish razgovarali u svlačionici poslije meča.

Engleska je utakmicom protiv naše reprezentacije ušla u sami finiš priprema za nastup na Evropskom prvenstvu, te je Gareth Southgate dao šansu igračima koji su na širem spisku jer će uskoro morati da isti skrati na 26 imena.

Iako se bh. tim dosta dobro držao u prvih sat vremena utakmice na kraju je sve palo u vodu kada je Benjamin Tahirović skrivio penal, a pogodak s bijele tačke za 1:0 postigao je Cole Palmer.

Englezi su u samom finišu zabili još dva gola, a najljepši detalj meča vidjeli smo u 85. minuti kada je Alexander-Arnold sjajno pogodio mrežu Nikole Vasilja za 2:0 nakon asistencije Jacka Grealisha.

Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 3:0, a u listu strijelaca upisao se Harry Kane koji je u igru ušao sredinom drugog poluvremena.

Nakon utakmice svoj komentar na meč dao je Alexander-Arnold koji je otkrio da je u svlačionici s Grealishom komentarisao pogodak koji je postiga, te da mu je igrač Manchester Cityja priznao da je mislio da je poslao previsoku loptu.

"Pričali smo o tom golu u svlačionici. Rekao mi je da je mislio da je poslao previsoku loptu i pitao me kako sam uspio na takav način da udarim loptu i zabijem gol. Nadam se da će pogledati snimak i sam to vidjeti", kroz osmijeh je poručio Alexander-Arnold.

Desni bek Liverpoola je sa Jamesom Maddisonom proslavio ovaj gol na zanimljiv nači, odnosno salutiranjem, te je objasnio kome je to posvećeno.

"Proslava? 'The Sheriffs'. To je za grupu 'The Sheriffs', oni znaju ko su", dodao je reprezentativac Engleske na kraju.

Posljednju pripremnu utakmicu pred odlazak na Evropsko prvenstvu ekipa Engleske igra već u petak na Wembleyju, a protivnik će im biti selekcija Islanda.

Englezi su na EP u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč igraju 16. juna protiv Srbije, a nakon toga će snage odmjeriti s Danskom četiri dana kasnije. U posljednjem kolu sastaju se sa Slovenijom, a taj meč igra se 25. juna.

Što se tiče bh. reprezentacije naš tim u nedjelju očekuje prijateljska utakmica protiv Italije u Empoliju.