Ako je Mourinho i imao dileme, od sinoć više nema: Edin Džeko zabio dva i namjestio jedan gol

.
Briljira na pripremama

 

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (38) briljira tokom priprema u dresu Fenerbahčea i zaista bi bilo pravo čudo ako Jose Mourinho odluči da ga pusti.

Turski mediji već sedmicama nagađaju o budućnosti Džeke, te su nedavno izvijestili da ga je Jose Mourinho otpisao jer traži nove napadače, ali bh. golgeter pokazao je klasu još jednom.

Fenerbahče je odigrao prijateljski meč s Hull Cityjem, te je uvjerljivo slavio sa 5:1. Džeko je načeo Engleze golom u 38. minuti, a u 44. minuti Fred je na asistenciju Dušana Tadića povisio na 2:0.

Na poluvremenu je u igru ušaoi i Rade Krunić, a ubrzo nakon toga Džeko dolazi do novog gola. U 53. minuti već je bilo 4:0. Szymanski je postigao gol, a Džeko došao do asistencije.

Na 5:0 povisio je Yandas u 67. minuti. Džeku je u 69. zamijenio novi napadač Fenera Cenk Tosun, a Hull je tek u 74. minuti došao do utješnog gola, kada je Hall zatresao mrežu turskog tima.

Ovo je bila peta prijateljska utakmica Fenera ovog ljeta i treća pobjeda. Remizirali su s austrijskom Admiru, a jedini poraz nanio im je po svemu sudeći nesuđeni klub Edina Džeke, splitski Hajduk.

Džeko je postigao pet golova na pet utakmica, uz jednu asistenciju i jedan izboreni penal i teško je očekivati da ga nakon svega Mourinho pusti da ode.

Feneru sada slijede takmičarski mečevi. Gostuje 23. jula Luganu u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka, potom Švicarce dočekuje 30. jula, a prvi prvenstveni meč igra 11. avgusta kod kuće protiv ekipe Adana Demirspor.

Džeko je proteklih dana uživao s društvom na moru, zapjevala se i jedna dalmatinska pjesma, što je izazvalo oduševljenje među navijačima Hajduka, ali on je u ovom trenutku ipak puno bliže ostanku nego odlasku.