U Velikoj Kladuši vatrogasci na terenu, evo o čemu je riječ

v

– U protekla 24h, vatrogasci su jednom izlazili na teren. Prema riječima dežurnog vatrogasca Kapića, radilo se o zapaljenju kontejnera kod zgrade srednjih škola.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 52 pacijenta. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić i Dinko Keserović.

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

– Isporuka električne energije je uredna, saznajemo iz Elektrodistribucije Poslovnice Velika Kladuša.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na moguće odrone na brojnim dionicama. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 danas (07.05.) od 08 sati bit će zatvoren smjer Zenica jug-Lašva, a vozila će do završetka radova saobraćati dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u zapadnim područjima moguća je i slaba kiša. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne, a lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 26 stepeni.

– Opća slika će, sa više svježine, biti ljepša u prijepodnevnim satima. U Bosni će drugi dio dana proteći uz lokalne pljuskove i grmljavinu što će kvariti ugođaj, u Hercegovini će južina i sparno vrijeme praviti probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije u vidu nervoze, glavobolje, umora, dekoncentracije, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je laganije se odjenuti.