Sin i zet prije ubistva pastira Dževada pokušali otrovati mišomorom

.
Otrov je kod Dževada izazvao povraćanje i slabost, simptome koji su relativno brzo prošli

Dan nakon što su policiji priznali, ubica pastira Dževada Ramulja iz novotravničkog naselja Muholjići i dvojica maloljetnih pomoćnika na svjetlo dana iznijeli su i priznali nove, ništa manje šokantnije navode.  

Naime, prije nekoliko mjeseci nesretnog Dževada pokušali su - otrovati, i to otrovom za miševe, u narodu poznatijim kao mišomor!

U tome, naveli su, nisu uspjeli, a otrov je kod Dževada izazvao povraćanje i slabost, simptome koji su relativno brzo prošli.

Drugi pokušaj

Ono što tada nisu uspjeli, u srijedu navečer, nažalost, jesu.

Motiv za ubistvo, kako sada stvari stoje, bio je novac. Policajcima su kazali kako je Dževad od cjeloživotnog rada imao dosta novca na računu, ali da ga nikome nije htio dati.

Zet koji ga je ubio, Ć. Hašić, porijeklom iz Bosanske Krajine, kod njega je godinama radio kao pomoćnik na poslu sa ovcama.

Dževadov brat, Ćerim Ramulj, kazao nam je kako je taj odnos i prije nego je Hašić oženio Dževadovu kćerku i s njom dobio dijete, bio prepun turbulencija.

- Ne znam koji je bio razlog, ali zet bi neko vrijeme radio, pa bi išao vani, stalno je odlazio i vraćao se. Stalno su se svađali - kazao je. 

Novac na računu

Neslužbeno saznajemo da Dževad na računu ima oko 100.000 KM koje bi, u slučaju njegove smrti, naslijedila porodica.

Slučaju koji je potresao čitavu BiH još uvijek nema kraja. Nakon uzetih izjava od strane policije, trojac bi trebao biti predan kantonalnom Tužilaštvu.

Podsjetimo, Dževad je ubijen hicima u glavu u srijedu iza 22 sata, a jutro nakon pronalaska tijela policija je najprije privela na razgovor, potom i uhapsila zeta, Dževadovog 15-godišnjeg sina i njegovog također 15-godišnjeg prijatelja.

Nakon cjelodnevnog ispitivanja priznali su da je zet u saradnji sa dvojicom maloljetnika puškom ubio Dževada.