Otac malene Danke: Čekamo da pronađu tijelo našeg anđela da je pokopamo...

danka

Miloš Ilić, otac ubijene djevojčice Danke Ilić za čijim tijelom se još uvijek traga, za Republiku je kazao kako su on i Dankina majka u teškom psihičkom stanju.

“Jako nam je loše i smeta nam interes medija za nas u trenutku dok čekamo da pronađu tijelo našeg malog anđela kojeg su ubili monstrumi. Kada se pronađe tijelo naše Danke i okonča istraga čiji teret je ogroman, obratit ćemo vam se i reći sve što imamo”, rekao je Miloš Ilić.

Republika navodi da su oni ogorčeni zbog sumnje pojedinaca da su majka i porodica krivi za nestanak Danke.

Podsjećamo, dvojici osumnjičenih za teško ubistvo Danke iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih je priznao zločin, drugi se brani šutnjom, a još dvije osobe uhapšene su zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela, saopćili su u subotu tužilaštvo i policija.

Dvogodišnja Danka Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. marta, žrtva je saobraćajne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlju deponiju, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

U međuvremenu, policija je uhapsila oca i brata jednog od osumnjičenih koji se terete da su mu pomagali u premještanju tijela, za kojim se i dalje traga.