Nove skandalozne izjave Milanovića: Bošnjačko vodstvo u BiH se ponaša po obrascu Slobodana Miloševića

.
Pokušavam naći rješenje da se Hrvate ne maltretira kao što su to Beogradska čaršija i Milošević radili drugoj manjini

Predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Ustanovi za sveobuhvatnu skrb Tigrovi u Rakitju gdje je iskoristio priliku da se osvrne na izjave ministra Grlića Radmana sa kojim se ne slaže ni oko stava vezano za BiH, a ni oko Ukrajine. Poručio mu je da se sakrije u mušju rupu i da se služi parolama.

 

Grlić Radman je rekao da je Čović blizak i Plenkoviću i Milanoviću, te da Plenković insistira na tihoj diplomatiji, na šta je Milanović rekao kako "tiha voda brijege dere, ali da je za to potrebno 100 godina dok oni imaju 100 dana." 

 

- Plenković je jučer govorio o problemu reketarenja Hrvata u BiH, sa žarom, zanosom i uvjerenjem stečenog upravitelja seoske pletionice košara. Nekakva rubna gnjavaža, periferna. mi radimo i delamo, ovaj je bar nešto izdelao tu. Nema tihe diplomacije, nema nikakve diplomacije, ova hrvatska diplomacija je naprosto šačica klimavaca i kukavica i ljudi koji su Hrvatskoj na sramotu. Da bar nešto naprave na taj način, ništa, rekao je Milanović.

Milanović je rekao kako je njegov način jedini način, i to ne samo ono što radi sa Čovićem već i sa drugim hrvatskim predstavnicima u BiH.

 

- Pokušavam naći rješenje da se Hrvate ne maltretira kao što su to Beogradska čaršija i Milošević radili drugoj manjini. Danas su to Hrvati u BiH. Današnje ponašanje bošnjačkog vodstva u BiH je obrazac ponašanja Slobodana Miloševića, njihovog krvnika, rekao je Milanović.

 

Prokomentarisao je i viđenje Stjepana Mesića o građanskoj BiH rekavši da je jučer bio kod njega i da je protiv toga.

 

- Mi razgovaramo, ne mislimo isto. Građanska BiH ne da nije moguća nego nije u interesu Hrvatske. Status Hrvata mora biti status jednakopravnog, konstitutivnog naroda", rekao je predsjednik na pitanje o porukama bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da bi BiH trebala biti građanska država.