United ponovo potučen, Evropa je sada dva koraka dalje

 G

Crveni đavoli odigrali još jedan očajan meč, za veliki korak unazad u borbi za Evropu.

 

Manchester United je igrao jednu od presudnih utakmica u borbi za plasman u Evropu, na gostovanju Crystal Palaceu, ali je u tom meču na „Sellhurst parku“ do nogu potučen – 4:0.

Erik Ten Hag nije mnogo eksperimentisao sa startnom postavom, ali je evidentno imao dosta kadrovskih problema, nije mogao da računa između ostalog na Bruna Fernandesa i od skora povrijeđenog Harryja Maguiera.

Portugalac je svakako najbolji pojedinac Uniteda ove sezone i kad njega nema na terenu slavni Manchester se prilično muči. A šta god ko mislio o Maguireu, ni odbrana Crvenih đavola sa njim i bez njega nije ista.

 

I sve te slabosti ekipe sa Old Traforda Crystal Palace je znao da iskoristi. Počelo je odlično po domaće, u 12. minutu Munoz je izveo aut sa svoje polovine, dodao je loptu do Olisea, a 22-godišnji Francuz se gotovo neometano prošetao kroz odbranu rivala i sa 15 metara preciznim udarcem savladao je Onanu. Vjerovali ili ne, Munozu se pisala asistencija iz auta sa svoje polovine!

Palace je prednost duplirao u 40. minutu, Richards je dodao loptu do Matete, koji je vrlo lako došao u priliku, driblingom je fantastično zbacio nemoćnog Evansa, potom je ušao u šesnaesterac Uniteda i snažnim udarcem još jednom je matirao Onanu.

Nije to bio kraj mukama Manchestera. U 58. minutu još jednom je odbrana gostiju ispala smiješna, i Casemiro i Dalot se se utopili u sivilo ekipe, a to je iskoristio Mitchell koji je prije Brazilca sa četiri metra ubacio loptu u tada već nebranjenu mrežu.

Samo šest minuta kasnije ponovo su se radovali navijači Crystal Palacea, Olise je ostao usamljen i iskosa sa 15 metara ponovo je preciznim udarcem savladao Onanu.