Srbijanski trener otpušten zbog seksualnog uznemiravanja

sfg
Fudbalski trener Milutin Sredojević, koji je do sada sa klupe predvodio fudbalsku reprezentaciju Zambije, optušten je sa tog mjesta nakon što je seksualno uznemiravao konobaricu u jednom restoranu.

 

Kako prenose mediji u Južnoj Africi, do incidenta je došlo u Port Elizabetu, prilikom Sredojevićevog boravka u jednom kafiću u sklopu Volfson stadiona, tokom kojeg je u više navrata pokušao da napastvuje konobaricu. On je, navodno, na pitanje da li mu je potreban šećer, odgovorio da mu je “potrebna druga vrsta”, pokazavši na njene usne, da bi je, nakon što se 39-godišnja konobarica požalila šefu a on Sredojevića upozorio da to ne radi, Sredojević udario po stražnjici, prenosi "Nova S".

U cijeli incident umiješala se i policija koja je Sredojevića odvela u pritvor, iz kojeg je pušten uz kauciju od 10.000 funti.

U dosadašnjoj karijeri Sredojević je vodio Spartak iz Subotice, Hajduk iz Kule, omladinsku reprezentaciju, nakon čega je radio u Africi, gdje je bio na klupi Al Hilala, Zamaleka, a potom i nacionalnih selekcija Ruande, Ugande i Zambije, odakle je zbog ovog čina otpušten.